Slalomski svetovni pokal se začenja v Pragi

0
611
Foto: Grega Valancic / Sportida

Mesec dni po evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah se nadaljuje sezona največjih mednarodnih tekmovanj v tej disciplini. Najboljši svetovni divjevodaši so v Pragi, kjer bo med petkom in nedeljo na sporedu prva tekma za svetovni pokal v letošnjem letu.

Slovenske barve bo zastopala ekipa v nekoliko drugačni zasedbi kot je bila na evropskem prvenstvu v Ivrei. Med kajakaši bodo namreč veslali Peter Kauzer, Martin Srabotnik in Žan Jakše, med kajakašicami Eva Terčelj, Ajda Novak in Urša Kragelj, med kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič in Nejc Polenčič, med kanuistkami pa Alja Kozorog in Lea Novak. Eva Alina Hočevar v letošnjem letu namreč opravlja maturo, tako da je ostala v Ljubljani.

V petek so na vrsti kvalifikacije. Najprej se bodo na progo podali kajakašice in kajakaši, popoldne pa bodo na vrsti še kvalifikacijske vožnje kanuistk in kanuistov. V soboto sledijo polfinalne in finalne vožnje kajakašic in kajakašev, popoldne pa še kvalifikacijske vožnje na čas v ekstremnem slalomu. V nedeljo ob 9. uri se bodo v polfinalu pomerile kanuistke, ki jim bodo sledili kanuisti. Finale se začne ob 11.30. Popoldne se bo tekmovalni konec tedna zaključil z izločilnimi tekmami v ekstremnem slalomu na divjih vodah.

Spletni prenos bo na voljo na: https://www.youtube.com/planetcanoe

Rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/prague-2021/results

V soboto bo posnetek iz Prage na sporedu TV SLO 2 ob 18:30, v nedeljo pa ob 20:00.

Foto: Grega Valančič