Slovenci brez težav napredovali v polfinale svetovnega pokala na Slovaškem.

0
446

Slovenska slalomska reprezentanca je s kvalifikacijami tretje tekme svetovnega pokala v Liptovskem Mikulašu opravila brez večjih težav. Tako kajakaši kot kanuisti so bili uspešni že v prvo, tako da jim za uvrstitev v polfinale ni bilo potrebno na progo še v drugo. S prvo vožnjo so si napredovanje zagotovili tudi kajakašica Urša Kragelj ter Luka Božič in Sašo Taljat v dvojcu, Eva Terčelj pa se je v polfinale uvrstila s tretjim časom druge vožnje. V kvalifikacijah je obstala Ajda Novak.

Kar trije slovenski kanuisti so kvalifikacije svetovnega pokala na Slovaškem končali med prvo deseterico. Najbližje najboljšim je bil Benjamin Savšek, ki je v cilju končal kot peti kanuist kvalifikacij. Precej bolje kot v Krakovu je bil razpoložen tudi Luka Božič. Tam je obstal v kvalifikacijah, tu pa je ciljno linijo prečkal s sedmim časom kanuistične preizkušnje. Le mesto za njim – osmi – je bil Jure Lenarčič, z 18. časom pa si je napredovanje s prvo vožnjo zagotovil tudi Anže Berčič.

Med kanuisti sta bila najhitrejša Slovaka Matej Benuš in Michal Martikan, na tretjem mestu pa je kvalifikacije končal David Florence, ki z Benjaminom Savškom trenutno vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Tudi kajakaši so bili uspešni že v prvo. Z enajstim mestom se je izkazal najmlajši v kajakaški ekipi Vid Kuder Marušič. Dve mesti za njim, na trinajstem, je bil uvrščen Peter Kauzer, Simon Brus je zasedel 16. mesto, Janoš Peterlin pa 26. Najboljši čas kvalifikacij je postavil Čeh Vavrinec Hradilek, drugi je bil Poljak Mateusz Polazcyk, tretji pa Avstralec Lucien Delfour.

Brez večjih težav je s prvo fazo tekmovanja opravila tudi kajakašica Urša Kragelj, ki je zabeležila osmi čas kvalifikacij. Za vodilno kajakašico Nemko Ricardo Funk je zaostala za tri sekunde. Drugi in tretji čas sta imeli Britanki Fiona Pennie in Elizabeth Neave. Še v drugo sta morali na progo preostali kajakašici. Eva Terčelj je bila namreč po prvi vožnji 39., a je v drugo nastopila precej bolje. Zaostala je za Francozinjo Estelle Mangin in Slovakinjo Jano Dukatovo, tako da je napredovala v polfinale. Žal se je tudi v drugo zalomilo Ajdi Novak. Po prvi vožnji je bila 42., po drugi, v kateri so nastopile le tekmovalke, ki se v nadaljevanje niso uvrstile s prvim nastopom, pa je bila 22.

Tudi Luka Božič in Sašo Taljat nista imela večjih težav s prebojem v polfinale. Z dvema kazenskima sekundama sta bila sedma. Najhitreje sta s progo opravila Čeha Jonaš Kašpar in Marek Šindler, druga sta bila Francoza Gauthier Klauss in Matthieu Peche, tretja pa Slovaka Peter in Pavol Hochschorner.

Rezultati: http://canoeliveresults.com/event/2015/liptovsky-mikulas-icf-world-cup-3/