Slovenci odlični prvi dan znamenitega kajakaškega maratona Ardeche

0
320

Nekaj naših tekmovalk in tekmovalcev se trenutno mudi v Franciji, kjer ta konec tedna poteka znameniti kajakaški maraton Ardeche. Prvi dan je bila na sporedu atraktivna krajša preizkušnja, kjer so odlično nastopili naši predstavniki. V članski konkurenci je med kajakašicami zmagala Ana Šteblaj, med kajakaši pa je bil Anže Urankar drugi.

Dan pred tradicionalnim kajakaškim maratonom Ardeche so priredili »ogrevalno« krajšo različico. Na 4-kilometrski progi, ki se je zaključila z nekaj deset metrskim tekom v cilj, so udeleženci preizkušnjo končali pri znanem mostu Pont d’Arc, ki je velika turistična atrakcija.

V ženski konkurenci je zmagala Ana Šteblaj, ki je za progo potrebovala deset minut in 38 sekund, deset sekund manj od drugouvrščene Clemence Hulpiau, medtem ko je Lisa Lebouc na tretjem mestu za najboljšo slovensko spustašico na divjih vodah zaostala za 12 sekund. V isti konkurenci je bila Živa Jančar šesta.

Na zmagovalni oder se je uvrstil tudi Anže Urankar, ki je bil v članski razvrstitvi kajakašev drugi. V cilj je priveslal dve sekundi za Francozom Nicolasom Lambertom, sicer enim najboljših svetovnih tekmovalcev v morskem kajakaštvu. Tretji je bil francoski spustaš na divjih vodah Paul Jean.

Do tretjega mesta med kajakaši mladinci je prišel Tjaš Til Kupsch, ki je zaostal za dvema predstavnikoma Belgije. Zmagal je Tristan Meersmans, drugi pa je bil Lean Bogaerts. Jon Šenk se je uvrstil napeto mesto, Blaž Mihelič pa na deveto.

Tri predstavnike smo imeli v kanuju. V članski konkurenci je Nejc Gradišek osvojil drugo mesto, hitrejši je bil Čeh Daniel Suchanek, med mladinci pa je bil Martin Gale prav tako drugi. Uvrstil se je med dva Čeha – Matousa Beierja in Vojtecha Malyja. Med kanuisti do 15 let je Aljaž Marko Golob zaostal za Čehom Ondrejem Kvapilom.

Jutri bo v Franciji na sporedu klasični maraton.

Rezultati: https://www.sport-info.com/i_liste_resultats.php?id=240&general=1&epreuve=3315&nom=&dossard=&groupe=