Jošt Zakrajšek državni prvak v morskem kajakaštvu

0
327

Slovensko morje je v organizaciji Kajak kanu kluba Žusterna gostilo pokal Kopra v morskem kajakaštvu in SUP-u, ki je štelo tudi za državno prvenstvo v morskem kajakaštvu. Suvereno zmago si je priveslal Jošt Zakrajšek, ki je tako postal državni prvak v tej kajakaški disciplini.

16-kilometrsko preizkušnjo, ki se je začela v Žusterni, zaključila pa v Bernardinu, je najhitreje preveslal naš najboljši sprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek, ki je do cilja potreboval dobro uro in devet minut.

»Razmere so bile, kakršne so bile, povsem dobre. Opravil sem zelo dober trening. Drugi tekmovalec je kar dobro veslal, tako da me je malo vzpodbudil, da je bilo vse skupaj kvalitetnejše. Bila je lepa priložnost, da smo prišli na trening še na obalo. Valov je bilo ogromno. Sicer niso bili veliki, ampak so bili z vseh strani. Iz izkušenj z drugih tekem v morskem kajakaštvu, vem, da bi tisti, ki obvladajo valove, znali ‘surfati’ po njih, mi pa smo le veslali naprej do cilja,« je povedal Zakrajšek.  

Na drugo mesto se je uvrstil kajakaš kajakaškega kluba Krško Matija Preskar, ki je za zakrajškom zaostal za dobri dve minuti, tretji pa je bil predstavnik Orke Filip Knific, ki pa si je nabral zaostanek desetih minut.

V mladinski konkurenci je državni prvak postal Filip Knific, za njim pa sta se uvrstila člana kluba Žusterna Andrej Korošec in Tilen Ivančič.

V ženski konkurenci je najhitreje do cilja priveslala Eva Plesničar, članica Kajak kanu kluba Žusterna, druga je bila Eva Ferjan iz Skok Športa, tretja pa Vida Jurada iz Kajak kanu kluba Adria Ankaran.

V veteranski konkurenci so si kolajne državnega prvenstva priveslali zmagovalec Đorđe Mihajlović, drugouvrščeni Jože Hafner in bronasti Diego Kelebuda.

Zelo dobro so bili zastopani predstavniki v SUP-u. V moški konkurenci je zmagal Ukrajinec Mokhiuk Damodora, pred Avstrijcem Cristianom Taucherjem in Andrejem Špeličem. Slednji je bil najboljši Slovenec, za njim pa sta se uvrstila Rok Puvar in Patrik Šime.

V ženski konkurenci je bila najboljša Italijanka Caterina Stenta, ki se lahko pohvali tudi s kolajnami s svetovnih prvenstev v tej športni panogi, druga je bila Maja Dolžan, tretja pa Natalija Fon Boštjančič. V razvrstitvi slovenskih tekmovalk je Maji in Nataliji na zmagovalnem odru družbo delala Polona Pušljar.

Rezultati: https://kajak-zveza.si/rezultati/pokal-kopra-v-morskem-kajakastvu-in-sup-dp-v-morskem-kajakastvu-koper-12-11-2022/