Slovenskim kajakašem tri kolajne na znamenitem maratonu Ardeche

0
413

Po petkovi kratki preizkušnji v okviru kajakaškega maratona Ardeche, je bil danes na sporedu tradicionalni maraton, na katerem so do kolajn priveslali Anže Urankar, Ana Šteblaj in Tjaš Til Kupsch.

Kajakaški maraton v Franciji, v znameniti in turistično obiskani soteski Ardeche, je letos doživel že 38. izvedbo, ki vselej privabi preko 1000 udeležencev in udeleženk, ki se preizkušajo na 34- oziroma 27-kilometrski progi (odvisno od kategorije).

V moški članski konkurenci se je z drugim mestom izkazal kajakaš Anže Urankar, ki je do cilja potreboval eno uro in 50 minut, dve minuti več od zmagovalca Nicola Razeta iz Italije. Na tretje mesto je priveslal Nemec Dominic Drieschner.

V ženski konkurenci je bila ljubljanska kajakašica Ana Šteblaj tretja. Za progo je potrebovala nekaj manj kot dve uri in dve minuti in pol. Dve minuti hitreje je v cilj prišla zmagovalka, Francozinja Lise Vinet, druga pa je bila belgijska reprezentantka v sprintu na mirnih vodah Hermien Peters.

Odlični so bili naši kajakaši v mladinski konkurenci. Tjaš Til Kupsch je namreč premagal vse tekmece in se veselil zmage s časom ene ure, 52 minut in 30 sekund, kar mu je v absolutni konkurenci, kjer so bili v ospredju kajakaški dvojci, prineslo skupno 42. mesto. Dvanajst sekund za Kupschem je na drugem mestu med mladinci zaostal Belgijec Tristan Meersmans, tretji pa je bil njegov rojak Lean Bogaerts.

Odlična sta bila tudi druga slovenska predstavnika med mladinci. Jon Šenk je preizkušnjo namreč sklenil na šestem mestu, Blaž Mihelič pa je bil sedmi.

V mladinski konkurenci kanuistov je bil Aljaž Marko Golob četrti, stopničke so se mu izmuznile za vsega pet sekund. Prva tri mesta so zasedli Čehi Matous Beier, Ondrej Kvapil in Tobias Trnka.

Rezultati: https://www.sport-info.com/i_liste_resultats.php?id=240&general=1&epreuve=3316&nom=&dossard=&groupe=