Slovenci uspešni v kvalifikacijah

0
424

Prvi dan evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki ga bo do nedelje gostila Banja Luka, se je večina slovenskih predstavnikov uspela uvrstiti v polfinale. V mladinski konkurenci je blestel kajakaš Simon Brus, ki je v kvalifikacijah postavil najhitrejši čas, med mlajšimi člani pa je kanuist Anže Berčič dosegel tretji čas.


Simon Brus je v kvalifikacijah evropskega prvenstva v Banja Luki  postavil najhitrejši čas. Celjan se je na vrh zavihtel z najhitrejšo prvo vožnjo, v drugi je imel namreč precej težav in nabral kar deset kazenskih sekund. Njegov čas 94,55 bi ga tudi v konkurenci mlajših članov pripeljal na izvrstno tretje mesto. Odlično sta nastopila tudi njegova reprezentančna kolega. Martin Srabotnik je zasedel šesto, Matic Štrukelj pa deveto mesto. Slovenska ekipa je bila edina, ki je imela vse tri kajakaše uvrščene med najboljšo deseterico. Drugo mesto je osvojil Čeh Jiri Prskavec, tretji pa je bil Francoz Bastien Damiens.


Slabše kot njihovi mlajši kolegi so se odrezali kajakaši v konkurenci do 23 let. Polfinale si je z 19. časom kvalifikacij zagotovil le Martin Albreht, medtem ko sta bila Gregor Brovinsky in Matej Poljanec z 28. oziroma 29. časom od polfinala oddaljena približno dve sekundi. Najhitrejši v kvalifikacijah so bili Čeh Vit Prindiš, Poljak Mateusz Polaczyk in Rus Pavel Eygel. 


V konkurenci mlajših članov so dobro nastopili kanuisti Anže Berčič, Jure Lenarčič in Blaž Cof. Najboljši slovenski rezultat je s tretjim mestom dosegel Anže Berčič, njegova klubska kolega Jure Lenarčič in Blaž Cof pa sta zasedla peto oziroma dvanajsto mesto. V kvalifikacijah je najbolje nastopil Hrvat Matija Marinič, drugo mesto pa je zasedel Britanec Mark Proctor.
Med mladinci se je izmed slovenskih kanuistov v nadaljevanje tekmovanja uvrstil le Žiga Taljat, ki je bil 20. Mesto za njim je kvalifikacije zaključil Luka Žganjar, Andrej Črepinšek pa je bil 32. Najhitrejši je bil Rus Kiril Setkin, drugi je bil Poljak Kacper Gondek, tretji pa Italijan Roberto Colazingari.
V kvalifikacijah so se pomerile tudi kanuistke, kjer pa Slovenija nima svoje predstavnice. Med mladinkami je bila najhitrejša Avstrijka Viktoria Wolffhardt, druga je bila Britanka Jasmine Royle, tretja pa njena rojakinja Kimberly Woods. Med mlajšimi članicami je najhitrejši čas kvalifikacij postavila Francozinja Oriane Rebours, drugo in tretje mesto pa sta osvojili Britanki Alice Spencer in Jacquelyn Shaw.


V petek se bodo v kvalifikacijah pomerile še kajakašice in dvojci, v popoldanskem delu programa pa sledijo še polfinala ekipnih tekem.


Rezultati:
https://kajak-zveza.si/wp-content/uploads/2021/02/showm-10default.asp?s=4&p=107