Slovenski kajakaši so z obiskom in predstavitvijo športa polepšali dan številnim otrokom.

0
579

Redki so trenutki, ko se na istem mestu zberejo nekateri najboljši slovenski slalomisti, spustaši in sprinterji na mirnih vodah, kot so se ob koncu avgusta zbrali v mladinskem zdravilišču oziroma letovišču na Debelem rtiču. Slovenski kajakaši so z obiskom in predstavitvijo športa polepšali dan številnim otrokom, ki so zadnje dni poletnih počitnic preživljali ob morju. 

Kajakaška zveza Slovenije je skupaj z mladinskim zdraviliščem in letoviščem RKS Debeli rtič pripravila kajakaški dan na Debelem rtiču, kjer je otrokom predstavila enega najuspešnejših slovenskih športov.

Poleg predstavitve kajakaštva in obiska nekaterih najboljših slovenskih kajakašev in kanuistov, so se otroci tudi sami lahko preizkusili v kajakaških spretnostih in s tem povezanih delavnicah, družbo pa jim je delala tudi maskota lanskoletnega svetovnega prvenstva v Tacnu. Pred praktično predstavitvijo športa so tekmovalci odgovarjali na številna vprašanja, povezana s tekmovanji, opremo in tekmovalnimi cilji.

Navdušeni niso bili le otroci, v druženju so uživali tudi tekmovalci. »Bilo je super. Lepo je otrokom popestriti dneve na letovanju na Debelem rtiču. Upam, da je koga “zagrabilo” in se bo preizkusil še sam in vzljubil ta šport, tako kot sem ga sam. Luštno je videti nasmehe na obrazih otrok,« je povedal Peter Kauzer, ki je sprostitveni dan pred odhodom na svetovno prvenstvo v Bratislavo izkoristil tudi za poziv najmlajšim, naj navijajo in stiskajo pesti za slovenske tekmovalce v Bratislavi. Podobnega mnenja je bil tudi Benjamin Savšek: »Današnji dan je bil namenjen navduševanju otrok in predstavitvi našega lepega športa. Mislim, da smo jih kar navdušili. Pokazali smo jim, kaj se vse da delati na vodi in upam, da se bo kakšen izmed njih odločil, da se preizkusi v kajakaštvu.«

Dan pa ni bil namenjen le prijetnemu druženju in spoznavanju športne panoge. Generalni sekretar KZS mag. Jakob Marušič je namreč v imenu Kajakaške zveze Slovenije dr. Danijelu Starmanu, generalnemu sekretarju RK Slovenije, predal kajakaško opremo, ki so jo prispevali Roto, Sandiline in Elpo d.o.o., in bo otrokom v prihodnje zagotovo popestrila dneve ob obali.  

Fotogalerija je na voljo na naslednjem naslovu