Slovenski kajakaši uspešni v kvalifikacijah

0
348

Atene, 08. julija (STA) – Slovenski kajakaši so uspešno nastopili v kvalifikacijah pred tekmo za svetovni pokal v kajaku in kanuju na divjih vodah v Atenah, saj se je v polfinale uvrstila zlata trojica iz Tacna Peter Kauzer, ki je bil celo drugi med vsemi, Dejan Kralj (9. mesto) in Andrej Nolimal (35.), pa tudi kajakašica Nina Mozetič (15.). Na olimpijski progi je bil med kanuisti uspešen le Dejan Stevanovič, ki je zmagal, Jošt Zakrajšek (23.) in Simon Hočevar (25.) pa sta izpadla.


Olimpijski center Heliniko v Atenah je po slabem letu ponovno gostil najboljše svetovne slalomiste v kajaku in kanuju. Med kanuisti se je najbolje znašel Stefanovič. Vodil je že po prvi vožnji in nato prednost obdržal tudi na drugi progi. Po prvi vožnji sta bila v igri za polfinale in uvrstitev med prvo deseterico tudi Zakrajšek, ki je bil 18., ter Hočevar, ki je bil 20.


“Na drugi progi pa si je Zakrajšek nabral šest kazenskih točk, Hočevar pa se je sredi proge prevrnil in zato sta oba zaostala za želenim najmanj 20. mestom. Med kajakaši je blestel Kauzer, ki se je pod sam vrh zavihtel iz 20. mesta po prvi vožnji. Na drugi progi je dosegel najboljši čas dneva in drugega prehitel za dve sekundi,” je pojasnil vodja slovenske reprezentance Andrej Jelenc.


Štirideset kajakašev, ki so bili uspešni v kvalifikacijah, bo v polfinalu in finalu tekmovalo v nedeljo, po dvajset kanuistov in kajakašic pa se bo pomerilo v soboto.


Aktualne informacije s svetovnega pokala v Atenah: http://www.canoekayak.gr/worldcup2005/slalom/en/default.asp