Stevanovič četrti v Grčiji

0
563

Atene, 09. julija (STA) – Slovenski kanuist Dejan Stevanovič je v današnji finalni tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah na olimpijski progi v Atenah osvojil četrto mesto. Zmagal je Poljak Mariusz Wieczorek, drugi je bil Avstralec Robin Bell, tretji pa Čeh Stanislav Ježek. Slovenska kajakašica Nina Mozetič je osvojila štirinajsto mesto.


Na finalni vožnji so odločale malenkosti. Primorski kanuist je za drugouvrščenim Avstralcem Bellom zaostal šestnajst, za tretjeuvrščenim Čehom Ježkom pa sedemnajst stotink sekunde.


“Dejan Stevanovič je v finalu dosegel drugi čas, s kančkom sreče pa bi se zagotovo povzpel na zmagovalne stopničke. Bržkone je priložnost za uvrstitev med prve tri, morda celo na prvo mesto, zapravil v prvi vožnji, ko je pri osmih vratih naredil manjšo napakico in si pridobil dve sekundi kazni. V zelo razburljivi tekmi je imel tudi smolo, kajti vsi trije prvouvrščeni tekmovalci so optimalno in z odliko opravili svoje delo, tako da so na koncu zares odločale malenkosti,” je nastop Stevanoviča komentiral trener Andrej Jelenc.


V nedeljo bodo v polfinalu nastopili še kajakaši in dvojci. V konkurenci K-1 bodo tudi vsi trije slovenski nosilci zlate kolajne z ekipne tekme evropskega prvenstva v Tacnu – Peter Kauzer, Dejan Kralj in Andrej Nolimal.


Izidi:
– moški:
– C-1:
 1. Mariusz Wieczorek (Pol)     190,99 (4)
 2. Robin Bell (Avs)                  192,68 (1)
 3. Stanislav Ježek (Češ)         192,69 (3)
 4. Dejan Stevanovič (Slo)       192,84 (2)


– ženske:
– K-1:
 1. Stepanka Hilgertova (Češ) 201,54 (3)
 2. Jana Dukatova (Slk)           203,62 (2)
 3. Mandy Planert (Nem)         205,24 (1)
..
14. Nina Mozetič (Slo)             110,28 (4)