Slovenski slalomisti po prvem delu svetovnega pokala med najboljšimi.

0
569

Po prvih treh tekmah svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, ki so potekale v Londonu, Bratislavi in Ljubljani, je pogled na skupno razvrstitev za slovenske reprezentante odličen. Med kanuisti vodi Luka Božič, Benjamin Savšek je tretji, drugo mesto pa zasedata kajakašica Eva Terčelj in kajakaš Peter Kauzer.

Luka Božič je v lanski sezoni v skupnem seštevku svetovnega pokala osvojil drugo mesto, po treh izmed petih letošnjih tekem pa je povsem na vrhu razvrstitve kanuistov. S tremi nastopi je zbral 132 točk, drugouvrščeni Slovak Matej Benuš jih ima 125. Na tretjem mestu se trenutno nahaja Benjamin Savšek, ki ima 116 točk. Anže Berčič, drugouvrščeni iz Tacna, je trenutno enajsti s 76 točkami.

V konkurenci kajakašic je na drugem mestu Eva Terčelj, ki ima 133 točk, le pet manj od vodilne Avstrijke Corinne Kuhnle. Na tretjem mestu je Čehinja Veronika Vojtova. Ajda Novak je s 65 točkami uvrščena na 17. mesto, poškodovana Urša Kragelj, ki je nastopila le na uvodni tekmi je 38., Eva Alina Hočevar pa je 46.

Na drugem mestu se nahaja tudi kajakaš Peter Kauzer. Po treh tekmah ima 137 točk, vodi pa Čeh Jiri Prskavec, ki ima 149 točk. Tretji je Slovak Andrej Malek z 126 točkami. Na trenutnem 12. mestu je uvrščen Martin Srabotnik, Niko Testen pa je 14.

Kar dve predstavnici imamo med najboljšo deseterico kanuistk. Eva Alina Hočevar je z dvema uvrstitvama v finale trenutno peta in ima 93 točk, Alja Kozorog pa je deveta z 72 točkami. Lea Novak je 43.

V seriji svetovnih pokalov sledita še dve tekmi ob koncu avgusta oziroma v začetku septembra, in sicer v nemškem Markkleebergu in v Pragi.