V Liptovskem Mikulašu se začenja slalomsko evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane.

0
226

V Liptovskem Mikulašu, ki je v preteklosti že gostil evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah tako za člane kot mladince in mlajše člane, se danes z otvoritvijo začenja prvo letošnje prvenstvo v slalomu za mladince in mlajše člane (svetovno prvenstvo sledi v drugi polovici meseca v Krakovu). Na Slovaškem bo nastopala tudi številčna slovenska ekipa. Na prvenstvu bo tekmovalo več kot 300 tekmovalk in tekmovalcev iz 31 evropskih držav.

Slovenska ekipa bo na prvenstvu ob vznožju Nizkih Tater nastopila z ekipo, ki jo sestavljajo tako tekmovalke in tekmovalci, ki se že lahko pohvalijo s številnimi uspehi, kot z novinci v slalomski reprezentanci.

Eva Alina Hočevar, lanskoletna svetovna mladinska prvakinja in evropska mladinska podprvakinja, bo med mladinkami tekmovala v kajaku in kanuju, tako kot Lea Novak v konkurenci mlajših članic. Med mladinkami bosta v kajaku veslali še Helena Domajnko in Zala Zanoškar, med mlajšimi članicami pa Sara Belingar in Daša Grešak. V kanuju med mlajšimi članicami bo nastopila Alja Kozorog, ki je v nedeljo na svetovnem pokalu v Tacnu navdušila s četrtim mestom.

Močna bo zasedba v moškem kajaku. Med mlajšimi člani bodo veslali Niko Testen, Žan Jakše in Vid Kuder Marušič, med mladinci pa mladinski olimpijski prvak Lan Tominc, Vid Oštrbenk in Ulan Valant.

V kanuju bodo tekmovali mlajši člani Tine Kancler, Urh Turnšek in Klemen Vidmar ter mladinci Jaka Bernat, Nejc Polenčič in Juš Javornik.

Kvalifikacije se bodo začele v četrtek ob 13. uri, ko se bodo na progo podali kanuisti in kajakašice v obeh starostnih kategorijah. V petek ob 8.15 sledijo kvalifikacije kanuistk in kajakašev med mladinci in mlajšimi člani, popoldne ob 14.30 pa še vse ekipne tekme. V soboto bomo spremljali polfinalne in finalne vožnje kanuistov in kajakašic (ob 11.15 in 15.15), v nedeljo pa še polfinale in finale kanuistk in kajakašev (9.00 in 13.30).

Uradna stran: http://euro.ktklm.sk/

Rezultati v živo: http://siwidata.com/canoelive/#/live/eca/1489

Spletni prenos: https://www.youtube.com/CanoeEurope