Slovenski sprinterji uvodni dan svetovnega pokala v Szegedu začeli dobro

0
99

V Szegedu so tekmovalci in tekmovalke opravili s prvim tekmovalnim dnem prve tekme za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah v letošnji sezoni. Slovenski predstavniki so prvo oviro uspešno preskočili in se uvrstili v naslednjo fazo tekmovanja.

V jutranjem delu tekmovalnega sporeda na Madžarskem je Špela Ponomarenko Janić zmagala v svoji kvalifikacijski skupini na 200 metrov in se brez težav uvrstila v polfinale, ki bo na sporedu v petek. Izmed vseh tekmovalk na 200-metrski razdalji v današnjih kvalifikacijah je imela drugi čas, hitrejša je bila le Poljakinja Dominika Putto. Na isti razdalji si je polfinale priveslala tudi Mia Medved, ki je bila v drugi kvalifikacijski skupini četrta, skupno pa je imela šesti čas kvalifikacij.

Popoldne sta slovenski kajakašici veslali še v kvalifikacijah na 500 metrov. Na tej razdalji je bila Špela Ponomarenko Janić v kvalifikacijski skupini četrta in prišla do polfinala A, Mia Medved pa je bila v svoji skupini šesta in bo nastopila v polfinalu B. Omenjeni sistem tekmovanja so uvedli letos, pomeni pa, da se tiste tekmovalke, ki so se uvrstile v polfinale A, borijo za uvrstitev v finale A, B ali C, tekmovalke, ki bodo veslale v polfinalu B, pa se bodo potegovale za uvrstitev v finale D ali E.

V konkurenci kajakaških dvojcev na 500 metrov sta se izkazala Mia Medved in Rok Šmit, ki sta bila v svoji skupini tretja in si tako zagotovila neposredno uvrstitev v nedeljski finale A. V skupni razvrstitvi mešanih dvojcev na 500 metrov sta imela sicer sedmi čas kvalifikacij.

Jošt Zakrajšek je popoldne veslal v kvalifikacijah kajakašev na 1000 metrov in v cilj svoje skupine priveslal kot četrti, kar je pomenilo uvrstitev v polfinale A ter s tem možnost borbe za uvrstitev v finale A, B ali C. Pred njim so v skupini v cilj prišli Avstralec Thomas Green, Danec Mads Pedersen in Srb Bojan Zdelar. V skupni razvrstitvi kvalifikacijskih časov je bil Zakrajšek 19.

Rok Šmit danes ni veslal le v mešanem kajakaškem dvojcu, temveč tudi posamično, in sicer v kvalifikacijah na 200 in 500 metrov. Na obeh razdaljah je bil v svoji skupini četrti in se uvrstil v polfinale.

V petek se obeta dolg dan. V prvem delu sporeda so na vrsti polfinala kajakašic na 500 metrov in kajakašev na 200 in 1000 metrov, sledijo polfinala kajakašev na 500 metrov in kajakašic na 200 metrov, pozno popoldne pa še finala kajakašev na 500 metrov in kajakašic na 200 metrov.

REZULTATI: https://memosoft.spotfokus.com/timetable/index.php?page=eventdetail&folder=85&gmt=2&gmt2=-120

SPLETNI PRENOS (z obvezno registracijo in zbiranjem kreditov): https://watch.recast.tv/user/8XBy2?referrer=8XBy2