Slovenski spustaši odlični v Čeških Budejovicah.

0
541

Češke Budejovice so gostile tekmo ECA evropskega pokala v sprintu na divjih vodah, kjer so se slovenski predstavniki odlično odrezali in v svojih starostnih kategorijah zabeležili precej uvrstitev pri vrhu. V absolutni konkurenci med kajakaši je bil Anže Urankar drugi, Maks Frančeškin četrti, Simon Oven peti, Tim Novak pa osmi.

Na zadnji tekmi ECA evropskega pokala v sprintu na divjih vodah v letošnji sezoni je med kajakaši Anže Urankar priveslal do drugega mesta v absolutni konkurenci, kakor tudi v kategoriji tekmovalcev do 23 let. Za vsega 24 stotink sekunde ga je prehitel Francoz Maxence Barouh, na tretje mesto pa je priveslal Čeh Adam Satke.

Med kajakaši je bil Maks Frančeškin četrti, Simon Oven peti, Tim Novak pa osmi. Novak je med kajakaši do 23 let zasedel četrto mesto. Mladinec Vid Oštrbenk je zmagal med kajakaši do 18 let, v absolutni konkurenci pa je bil 15., Urban Novak je priveslal do skupnega 19. mesta in drugega med mladinci. Tjaš Til Kupsch je bil najhitrejši v konkurenci do 14 let, skupno je bil 52., Gašper Vinkovič pa je bil med mlajšimi od 14 let peti, skupno pa 85.

V konkurenci kanuistov sta veslala mladinca Maj Oštrbenk in Mark Šteblaj ter se uvrstila na prvo in drugo mesto v tej starostni skupini, v absolutni konkurenci pa je bil Oštrbenk 21, Šteblaj pa 49. Prva tri mesta so zasedli Čehi Vladimir Slanina, Ondrej Rolenc in Vaclav Kristek.

Svoje predstavnice smo imeli še med kajakašicami. Živa Jančar je zmagala v mladinski konkurenci pred Ano Šteblaj, medtem ko je bil Sara Globokar najhitrejša med kajakašicami do14 let. V absolutni razvrstitvi je Živa Jančar osvojila 15. mesto, Ana Šteblaj je bila 17., Sara Globokar pa 38. Najhitrejša je bila Čehinja Anežka Paloudova, druga je bila Francozinja Phenicia Dupras, tretja pa še ena Čehinja Martina Satkova.

V okviru češkega pokala so organizirali tudi ekipne tekme, kjer so nekoliko presenetljivo zmagali Maks Frančeškin, Urban Novak in Vid Oštrbenk, drugo mesto pa sta si z enakim časom delili češki ekipi Vojtech Zapletal, Matyaš Zieris, Mikulaš Zapletal in Filip Hric, Matej Hradec, Karel Slepica. Prva slovenska ekipa Simon Oven, Tim Novak, Anže Urankar je bila četrta.

 

 

Rezultati: https://live.results.cz/livepro.php?event=201936CPW7vrbne

 

Foto: Mitja Oštrbenk