Slovenski spustaši so opravili s prvo izbirno tekmo za sestavo reprezentance.

0
593

Slovenski spustaši so opravili s prvo izbirno tekmo za sestavo reprezentance, ki bo nastopala na najpomembnejših tekmovanjih v sezoni 2012. V konkurenci kajakašev je bil najboljši Tim Kolar, med kanuisti Peter Žnidaršič, med kajakašicami pa Neža Jarc.

Namesto izbirnih tekem, ki bi jih ta vikend morala gostiti Kolpa, pa so zaradi pomanjkanja vode odpadle, je KZS organizirala nadomestno člansko izbirno tekmo na Savi v Hrastniku. Na interni izbirni tekmi je v konkurenci kajakašev zmagal član KKK Ljubljana Tim Kolar, ki je s progo klasičnega spusta opravil v 15 minutah, 46 sekundah in 9 stotinkah. Le  sedem stotink sekunde je na drugem mestu zaostal njegov klubski kolega Simon Oven, tretje mesto pa je pripadlo še enemu Ljubljančanu Maksu Frančeškinu. Na tekmi ni nastopil najboljši slovenski spustaš Nejc Žnidarčič, ki je še pred nekaj dnevi načrtoval start na tej tekmi. Prihodnji teden Primorec sicer odhaja na priprave v Bourg St. Maurice, ki bo letos gostil svetovno prvenstvo.

V konkurenci kanuistov je bil najhitrejši Peter Žnidaršič (KKK Ljubljana), ki je bil pol minute hitrejši od Andreja Črepinška (KKK Tacen), tretje mesto pa je osvojil Lovro Pompe (KKK Ljubljana). V konkurenci deklet je bila najboljša Neža Jarc, Teja Vrbnjak Erbežnik pa se je tik pred ciljem prevrnila.