Na sprinterski preizkušnji na Savi se je najbolj izkazal Nejc Žnidarčič.

0
520

Slovenski spustaši so nadaljevali s članskimi izbirnimi tekmami na reki Savi. Na sprinterski preizkušnji se je najbolj izkazal Nejc Žnidarčič. Med kanuisti je bil najboljši Peter Žnidaršič, med kajakašicami pa Neža Jarc.

Tri dni po prvi izbirni tekmi na reki Savi so se slovenski spustaši tokrat pomerili v sprintu. Med kajakaši je po pričakovanjih zmagal Nejc Žnidarčič (KKK Soške elektrarne), sicer svetovni prvak v tej disciplini, ki je bil hitrejši od Tima Kolarja in Maksa Frančeškina (oba KKK Ljubljana). Žnidarčič je sprva sicer nameraval v teh dneh trenirati na prizorišču letošnjega svetovnega prvenstva v Franciji, a ker so trenutno v Bourg St. Mauricu zelo nizke temperature, je svoje priprave prestavil in nastopil na domači tekmi.

Tako kot na prvi tekmi v klasičnem spustu je bil najboljši med kanuisti Peter Žnidaršič (KKK Ljubljana). Drugo mesto je zasedel njegov klubski kolega Lovro Pompe, tretje pa predstavnik KKK Tacen Andrej Črepinšek. V konkurenci kajakašic sta tekmovali le Neža Jarc in Teja Vrbnjak Erbežnik (obe KKK Ljubljana). Tudi tokrat je bila uspešnejša Neža Jarc.

Pred tekmovalci sta še dve izbirni tekmi. Ob koncu aprila jih čaka sprint v Solkanu, v začetku maja pa še klasični spust na Savi Dolinki. Po domačih izbirnih tekmah bo določena širša spustaška ekipa, ki bo nato odpotovala v Francijo, kjer jih čaka še dodatno izbirno tekmovanje, ki bo pokazalo, kateri bodo tisti tekmovalci, ki bodo nato ob koncu junija nastopili na svetovnem prvenstvu v Bourg St. Mauricu.