Slovenski uspeh na MEP v Banjaluki spremljal tudi monaški knez Albert II.

0
302

Evropsko mladinsko prvenstvo v spustu na divjih vodah v Banjaluki se je zaključilo z ekipnimi tekmami v sprintu na divjih vodah. Ekipa kajakašev je zadnji dan prvenstva priveslala do tretje slovenske kolajne na reki Vrbas. Anže Urankar, Žan Jakše in Tim Novak so bili drugi. Tik pod stopničkami so tekmovanje končale tudi kajakašice, ki so bile četrte. Tekmovanje v Banjaluki si je ogledal tudi monaški knez Albert II.

Mladinci so z ekipnimi tekmami v sprintu na divjih vodah zaključili evropsko mladinsko prvenstvo v spustu na divjih vodah, ki je od četrtka potekalo na reki Vrbas v Banjaluki. Po dveh posamičnih kolajnah v sprintu, ki sta ju včeraj priveslala Anže Urankar, ki je bil drugi, in Žan Jakše, ki je preizkušnjo končal na tretjem mestu, je slovenska ekipa zadnji dan osvojila še eno kolajno. Ekipa, za katero so veslali Anže Urankar, Žan Jakše in Tim Novak, je namreč tekmo končala na drugem mestu in se razveselila še drugega srebra v Bosni in Hercegovini. Najhitrejši so bili Francozi, ki so za progo potrebovali 35,64 sekunde, Slovenci pa so za njimi zaostali za 73 stotink sekunde. Bron so osvojili Čehi.

V konkurenci kajakašic so slovenske barve zastopale Neža Vrevc, Neža Jarc in Teja Vrbnjak Erbežnik, ki so za las ostale brez kolajne. Slovenke so se namreč uvrstile na četrto mesto, s časom 40,91. Za bronom so zaostale za 33 stotink sekunde. Naslov evropskih prvakinj so si priveslale reprezentantke Češke, druge so bile Francozinje, tretje pa Italijanke. V preostalih kategorijah Slovenija ni imela svoje ekipe.

Zadnja dva dneva se je v Banjaluki mudil tudi monaški knez Albert II., ki si je ogledal sprintersko tekmovanje, nato pa najboljšim tudi podelil kolajne. Ker se je tekmovanja udeležil tako pomemben gost, so se prireditelji pred njegovim prihodom še posebej potrudili in hitro popravili majave lesene stopnice ob reki. Albert II. se je odzval vabilu člana predsedstva Bosne in Hercegovine ter predsednika organizacijskega odbora evropskega mladinskega prvenstva v Banjaluki Nebojše Radmanovića.