Solkan gostil DP za mladince in mlajše mladince.

0
445

Medtem ko se najboljši slovenski slalomisti na divjih vodah ta konec tedna merijo na tretji tekmi svetovnega pokala v Pragi, so mladinci in mlajši mladinci v Solkanu nastopili na državnem prvenstvu. Med kajakaši se je naslova prvaka veselil Niko Testen, med kajakašicami Neža Vrevc, med kanuisti Jakob Jeklin, med dvojci Jeklin in Testen, med kanuistkami pa Lea Novak.

Solkanski kajakaški center je gostil tekmo državnega prvenstva za mladince in mlajše mladince v slalomu na divjih vodah. Tekma ni prinesla večjih presenečenj, saj so se na vrhu zvrstili tisti tekmovalci, ki bodo julija nastopili tudi na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Skopju. Med kajakaši si je naslov državnega prvaka priveslal Niko Testen. To mu je uspelo z dobro prvo vožnjo, saj je v drugi prejel 102 kazenski sekundi. Z zaostankom dobrih dveh sekund si je srebro priveslal aktualni svetovni mladinski podprvak Vid Kuder Marušič, na tretje mesto pa se je zavihtel Žan Jakše, ki pa je za zmagovalcem zaostal že za dobrih pet sekund.

Tudi med kanuisti je zmagal predstavnik KK Soške elektrarne Jakob Jeklin. Za njim se je uvrstil predstavnik Hrvaške Luka Obadić, ki je ciljno linijo prečkal z zaostankom 2,29 sekunde. Leon Breznik je bil tretji z dobrimi štirimi sekundami zaostanka. Tretje mesto v razvrstitvi državnega prvenstva si je priveslal Klemen Vidmar, ki je bil sicer peti, a sta bila pred njim uvrščena dva Hrvata.

Niko Testen in Jakob Jeklin sta bila najboljša še v konkurenci kanuističnih dvojcev, kjer sta imela precejšnjo prednost pred najbližjimi zasledovalci. Njuna klubska kolega Tine Kancler in Jakob Jež sta bila namreč druga z nekaj več kot petimi sekundami zaostanka. Še večji zaostanek, več kot osemnajst sekund, sta imela tretjeuvrščena Hrvata Antonio Marinić in Ren Korpeš. V državnem prvenstvu sta bila tretja Nejc Polencic in Štefan Božič.

Najboljša mladinka med kajakašicami je tekmovalka tacenskega kluba Neža Vrevc. Na drugo mesto se je uvrstila predstavnica KK Soške elektrarne Beti Medved, tretja pa je bila Neža Jarc s KKK Ljubljana.

Tekmovalke so nastopile tudi v konkurenci kanuistk. Naslov prvakinje si je priveslala Lea Novak (KKK Tacen), druga je bila Eva Alina Hočevar (KK Simon), tretja pa Zarja Colnar (KKK Tacen).

Tekmovalci in tekmovalke so nastopili še v ekipnih preizkušnjah. Med kajakašicami je bila najboljša ekipa Soških elektrarn, za katero so veslale Eva Jeklin, Beti Medved in Živa Kavs, druge so bile predstavnice KKK Tacen Lea Novak, Zarja Colnar in Neža Vrevc, tretje pa tekmovalke KKK Ljubljana Neža Jarc, Jana Hočevar in Teja Vrbnjak Erbežnik. Med kajakaši so se zlate kolajne veselili tekmovalci KKK Tacen Vid Kuder Marušič, Žan Jakše in Luka Čižman, drugi so bili Celjani Urh Turnšek, Teo Karner in Vid Karner, tretji pa predstavniki KKK Ljubljana Jurij Žmavc, Domen Tominec in Tim Novak.

 

Rezultati DP za mladince in mlajše mladince so dostopni tukaj.