Špela Ponomarenko Janić bo na 500 metrov veslala v finalu B.

0
578

Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić s prvim nastopom na olimpijskih igrah v Londonu ni bila najbolj zadovoljna. V polfinalu na 500 metrov je v svoji skupini zasedla peto mesto, kar ji je prineslo finale B.

Primorska kajakašica Špela Ponomarenko Janić je na olimpijske igre odpotovala z visokimi cilji in tudi dobro pripravljenostjo, a se ji je zalomilo v polfinalu 500-metrske preizkušnje, kjer je v svoji skupini zasedla peto mesto, kar pomeni, da bo veslala v finalu B in se borila za 9. do 16. mesto. Ker so preko kvalifikacij v polfinale napredovale vse tekmovalke z izjemo ene, Špela Ponomarenko Janić ni veslala na vso moč in hranila moči za polfinalni nastop. V polfinalu je začela zelo odločno, bila na 250 metrih le 0,1 sekunde za takrat vodilno Nemko Katrin Wagner – Augustin, nato pa proti koncu proge popustila in ciljno linijo prečkala kot peta. Tekmovalce je na progi v Etonu sicer precej oviral močan veter.

»Dobro sem začela in dobro sem se počutila. Štart je bil močan in vse do zadnjih 100 metrov je šlo lepo. Potem sem dobila čisto trde roke in popustila. Morda je to posledica hitrega starta in na koncu ni bilo dovolj za preboj v finale. Kvalifikacije sem preveslala čim boljše, s čim manj porabljene moči, dobila sem dobro progo. Res sem se dobro počutila, bila močna in vem da sem sposobna za več, kot sem pokazala,« je povedala Ponomarenko Janićeva, šesto uvrščena z OI v Pekingu na tej razdalji, ki je veslala na osmi progi.

V finalu A na 500 metrov bodo veslale Madžarka Danuta Kozak, Danka Henriette Hansen, Švedinja Sofia Paldanius, Italijanka Josefa Idem, Britanka Rachel Cawthorn, Ukrajinka Inna Osipenko-Radomska, Finka Anne Rikala in Južnoafričanka Bridgitte Hartley.  

Novo priložnost za uvrstitev v finale A in boj za olimpijske kolajne bo Špela Ponomarenko Janić imela v petek, ko bodo na sporedu kvalifikacije in polfinala na 200 metrov.  Kvalifikacije bodo ob 11.12, polfinale ob 12.30. Finalna preizkušnja na 200 metrov bo v soboto ob 11.14.

 

Več na: http://www.london2012.com/canoe-sprint/