Špela Ponomarenko Janić četrta najboljša športnica Slovenije, Savšek delil mesto z Oblakom.

0
546

Sinoči so v Ljubljani nagradili najboljše slovenske športnice in športnike Slovenije. V letošnjem leto so nas športni uspehi razveseljevali vse od januarja do decembra, med najboljšimi pa so bili tudi naši predstavniki in predstavnice. Kar 29 kajakašic, kanuistov, kanuistk in kajakašev je v letošnjem letu osvojilo vsaj eno kolajno na evropskem ali svetovnem prvenstvu oziroma na tekmah svetovnega pokala. V močni konkurenci slovenskih športnikov letošnjega izbora sicer niso končali med najboljšo trojico, temveč tik za njo. Med športnicami je četrto mesto po izboru športnih novinarjev namreč pripadlo Špeli Ponomarenko Janić, četrto mesto med najboljšimi športniki pa si je skupaj z nogometašem Janom Oblakom delil še Benjamin Savšek. Peter Kauzer je letos zasedel končno osmo mesto.

Najboljši športnik je postal Goran Dragić, za njim sta se uvrstila Primož Roglič in Luka Dončić, nato pa sta si mesto že delila Savšek in Oblak. Med športnicami je bila najboljša Ilka Štuhec, pred Janjo Garnbret, Tino Trstenjak in Špelo Ponomarenko Janić. Med ekipami so košarkarji slavili pred rokometaši in namiznoteniško ekipo.

V izboru najboljšega športnika Slovenije so v preteklosti že slavili naši divjevodaši. Leta 1989 je naziv pripadel Andreju Jelencu, leta 1996 Andražu Vehovarju, leta 2011 pa Petru Kauzerju.