Špela Ponomarenko Janić je bila v Poznanju na 200m šesta, Jošt Zakrajšek pa peti na 5000m.

0
435

Slovenska sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je zadnji tekmovalni dan prve tekme svetovnega pokala v Poznanju v finalu na 200 metrov zasedla šesto mesto. V finalu B na 500 metrov sta veslala Lovro Leban in Rok Kuk ter zasedla drugo mesto, Jošt Zakrajšek in Tilen Vidovič pa sta na isti razdalji veslala v finalu C. V zadnji disciplini dneva, 5000 metrov, je odlično nastopil Jošt Zakrajšek in zasedel peto mesto.

Špela Ponomarenko Janić je dan po velikem uspehu, ko je na 500-metrski razdalji zasedla odlično drugo mesto, veslala še v finalu A na 200 metrov, ki je tako kot 500-metrska razdalja del olimpijskega programa. Tokrat je z nekaj manj kot sekundo in pol zaostanka za zmagovalko tekmovanje končala na šestem mestu. Dvojno zmago sta si priveslali poljski tekmovalki Marta Walczykiewicz in Karolina Naja, tretje mesto pa je osvojila predstavnica Finske Jenni Mikkonen.

V povsem zadnji disciplini dneva je odlično veslal Jošt Zakrajšek. Na najdaljši, 5000-metrski, razdalji je zasedel peto mesto. Najboljši je bil beloruski tekmovalec Aleh Yurenia, drugo mesto je zasedel Norvežan Eirik Veraas Larsen, tretje pa Španec Javier Hernanz Agueria.

Slovenska predstavnika v kajakaškem dvojcu Lovro Leban in Rok Kuk sta se na 500-metrski razdalji uvrstila v finale B, kjer sta zasedla drugo mesto, ki jima je v skupni razvrstitvi na tej razdalji prineslo enajsto mesto. Najboljša tekmovalca v K2 na 500 metrov, ki sicer ni olimpijska razdalja, sta bila Slovaka Peter Gelle in Erik Vlček, drugo mesto sta zasedla beloruska kajakaša Raman Piatrušenka in Vadzim Makneu, tretja pa sta bila Srba Duško Stanojević in Dejan Pajić.

V kajakaškem finalu C na 500 metrov sta nastopila dva Slovenca. Bolje se je odrezal Jošt Zakrajšek, ki je zasedel drugo mesto, skupno je bil dvajseti, na šestem mestu v finalu C, sicer pa 24., je tekmovanje končal ptujski kajakaš Tilen Vidovič. V finalu A na tej distanci je zmagal Šved Anders Gustafsson, drugi je bil Kanadčan Brady Reardon, tretji pa Tunizijec Mohamed Ali Mrabet.

Tekmovalci v sprintu na mirnih vodah se bodo sedaj preselili v nemški Duisburg, kjer jih prihodnji vikend čaka druga tekma za svetovni pokal.

Podrobnejše rezultate najdete na: http://www.kayakpl.com/2012/WC/index.htm