Špela Ponomarenko Janić je na Poljskem na 200m priveslala do 4. mesta.

0
563

Špela Ponomarenko Janić je tudi zadnji tekmovalni dan tekme svetovnega pokala v Poznanju veslala zelo dobro in v finalu A na 200 metrov osvojila četrto mesto. Na 5000-metrski razdalji je veslal Jošt Zakrajšek, ki je zasedel šesto mesto.

Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je po sobotnem tretjem mestu na 500-metrski razdalji tekme svetovnega pokala v Poznanju odlično nastopila tudi v finalu A na 200 metrov. Tokrat je bila četrta in le za las ostala brez vnovične uvrstitve na stopničke tekme svetovnega pokala. Zmagala je Novozelandka Lisa Carrington, ki je progo preveslala v 42,685 sekunde, drugo in tretje mesto pa sta si priveslali poljski tekmovalki Marta Walczykiewicz in Karolina Naja. Ponomarenko Janićeva je za zmagovalko zaostala za dobro sekundo in pol.

»Z nastopom na 200 metrov sem zadovoljna, saj sem veslala precej bolje kot v Račicah. Prehitela sem veliko tekmovalk, ki so bile v Račicah pred mano, bila sem tudi precej hitrejša na 200 metrov kot v prejšnjih letih. S takšnim treningom kot ga imam sedaj, bo šlo še na boljše,« je po tekmi povedala Ponomarenko Janićeva.

V popoldanskem delu programa se je na progo podal še Jošt Zakrajšek, ki je veslal na najdaljši preizkušnji. Na 5000 metrov je zasedel dobro šesto mesto, zaostal pa le za nosilci kolajn z največjih tekmovanj. Zmagal je Avstralec Ken Wallace, dobitnik dveh olimpijskih kolajn, drugi je bil Belorus Aleh Jurenia, nosilec dveh kolajn s svetovnih prvenstev, tretji pa Argentinec Daniel Dal Bo. Pred Zakrajškom sta ciljno linijo prečkala še Danec Rene Holten Poulsen, nosilec srebrne kolajne iz Pekinga, in Kanadčan Adam van Koeverden, ki si je olimpijske kolajne priveslal v Atenah, Pekingu in Londonu.

Naslednje večje tekmovanje bo že čez dva tedna, ko bo na Portugalskem evropsko prvenstvo, sledile bodo mediteranske igre v Turčiji, ob koncu sezone pa še svetovno prvenstvo v Duisburgu.

 

Rezultati: http://wcsprint.kayakpl.com/results/