Špela Ponomarenko Janić je na Poljskem na 500m osvojila tretje mesto.

0
562

Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je odlično nastopila na tretji tekmi svetovnega pokala v poljskem Poznanju in na 500 metrov osvojila tretje mesto.  Jošt Zakrajšek je veslal v finalu B na 1000 metrov in zmagal ter v končni razvrstitvi zasedel deseto mesto. Popoldne je Ponomarenko Janićeva odlično nastopila tudi na 200-metrski razdalji in si priveslala še drugi finale A na Poljskem.

Špela Ponomarenko Janić je na zadnji tekmi svetovnega pokala v Poznanju v svojo zbirko odličij z največjih tekmovanj dodala novo. Na 500-metrski razdalji je bila tretja, zaostala pa le za Novozelandko Liso Carrington in Nemko Katrin Wagner-Augustin. Ponomarenko Janićeva je dobro nastopala vse od kvalifikacij, kjer je v svoji skupini zasedla drugo mesto, v svoji polfinalni skupini pa je zmagala in prehitela tudi končno zmagovalko na tej razdalji. Najhitrejši nastop je prihranila za konec, saj je v finalu dosegla kar devet sekund hitrejši čas kot v polfinalu.

»Po včerajšnjem nastopu v polfinalu, sem pričakovala dober rezultat, vendar pa je vsaka tekma zase. Velikokrat se mi je že zgodilo, da se je nato povsem obrnilo. Zelo sem zadovoljna z današnjim nastopom. Danes so bili pogoji na tekmi čisto drugačni. Včeraj je pihal močan veter v prsi, danes pa bočen veter, kar je ustrezalo Novozelandki. Zaradi vetra so bili tudi časi danes boljši kot včeraj. Letos sem si vzela malo več premora, nisem nastopila na prvi tekmi svetovnega pokala, nato sem se v Račicah še malce lovila, kjer sem v polfinalu veslala dobro. Sicer pa gre iz tekme v tekmo boljše, počasi prihajam v pravi ritem,« je po tekmi povedala Špela Ponomarenko Janić.

Popoldne je Ponomarenko Janićeva veslala še na 200-metrski razdalji. Tako v kvalifikacijski kot polfinalni skupini je zasedla drugo mesto in se zanesljivo uvrstila v nedeljski finale A, ki bo ob 10.34. V polfinalu je zaostala le za dobro prijateljico Slovakinjo Martino Kohlovo, s katero je v Avstraliji tudi trenirala, tretja pa je bila Danka Henriette Hansen.

Na tekmi nastopa tudi Jošt Zakrajšek, ki je veslal v finalu B na 1000 metrov in zmagal, tako da je v končni razvrstitvi tekmovanje končal na desetem mestu. V finalu A na tej razdalji je zmagal Nemec Max Hoff, drugi je bil Danec Rene Holten Poulsen, tretji pa Belorus Aleh Jurenia. Zakrajšek bo v nedeljo nastopil še na 5000-metrski razdalji.

 

Rezultati:  http://wcsprint.kayakpl.com/results/