Špela Ponomarenko Janić je v finalu B na 200 metrov zasedla drugo mesto. Skupno deseto,

0
596

Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je svoje nastope na olimpijskih igrah v Londonu sklenila z drugim mestom v finalu B na 200 metrov. To ji je v končni razvrstitvi prineslo skupno deseto mesto. Na 500-metrski razdalji je bila dvanajsta.

Špela Ponomarneko Janić je zadnji dan olimpijskih nastopov za sprinterje na mirnih vodah v Etonu nastopila v finalu B na 200 metrov in zasedla drugo mesto. Od slovenske kajakašice je bila hitrejša Finka Jenni Mikkonen, tretje mesto v finalu B pa si je priveslala Srbkinja Nikolina Moldovan. Ponomarenko Janićeva je v zadnjem olimpijskem nastopu prikazala najboljšo vožnjo na jezeru Dorney do sedaj. Z 200-metrsko preizkušnjo je opravila s časom 44.953, kar je bil celo tretji najboljši rezultat dneva, saj so z izjemo olimpijske prvakinje Lise Carrington tekmovalke v finalu A veslale počasneje od slovenske predstavnice.

»Danes sem se prvič po tisti polfinalni tekmi na 500 metrov dobro počutila. Dobro sem veslala, na koncu sem bila deseta, malo slabše od tega, kar sem pričakovala. Ampak glede na to, kako me je tista polfinalna petstotka ‘zmatrala’, bi lahko rekla, da je dobro. Ko slabo veslaš, potem to ostane par dni, ko imaš roke v krču … še včeraj se nisem dobro počutila na vodi, danes je bilo že bolje. Ko dobro veslaš, lahko čez pol ure veslaš še enkrat. To je ena lekcija za naprej in upam, da bo drugič boljše,« je za STA povedala Ponomarenko Janićeva in dodala: »Vse skupaj lahko rečem, da je manj od pričakovanj. Vsekakor sem si želela dve finali in boj za medalje. Na koncu dve B finali … Kaj naj rečem. Mogoče bi se morala posvetiti samo 500-metrski razdalji, glede na to, da sem letos boljše rezultate dosegala tam. Mogoče bi morala startati samo na tej eni razdalji. Ampak to je šport, ni zmeraj lahko, nisi zmeraj srečen, deseto mesto tudi ni slabo na OI.«

S prikazanim v finalu B je bil precej zadovoljen tudi direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc: »Odveslala je, za moj pogled, lepo tekmo, bila druga v B finalu, skupno na koncu deseta. Mislim, da je to dober rezultat, sigurno pa je grenek priokus, da ji ni uspela dobra tekma že v polfinalu na 500 metrov, kjer mislim, da je imela več možnosti glede na prikazano do same olimpijade. To tekmo na 500 metrov, polfinale, je prehitro začela. Imela je zelo, zelo dober start, prvo polovico, nato pa jo je na koncu zmanjkalo.«

Olimpijska prvakinja je postala aktualna svetovna prvakinja na tej razdalji Lisa Carrington z Nove Zelandije, drugo mesto in s tem še drugo srebrno kolajno na teh olimpijskih igrah je osvojila Ukrajinka Inna Osipenko-Radomska, tretje mesto pa si je priveslala predstavnica Madžarske, sicer letošnja evropska prvakinja na 200 metrov, Nataša Douchev Janić, ki je tako osvojila že šesto olimpijsko kolajno, drugo na igrah v Londonu.

 

Rezultati K1ž  200 metrov – finale:

Finale B:

  1. Jenni Mikkonen FIN 44.643
  2. Špela Ponomarenko Janić SLO 44.953
  3. Nikolina Moldovan SRB 45.064

 

Finale A:

  1. Lisa Carrington NZL 44.638
  2. Inna Osipenko-Radomska UKR 45.053
  3. Nataša Douchev – Janić MAD 45.128

 

Vir: STA