Sprinterji na mirnih vodah so sezono zaključili z DP na Ptuju.

0
439

Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić po povratku z OI v Londonu ni imela veliko časa za počitek, saj je ta vikend že nastopila na državnem prvenstvu na Ptuju. Po pričakovanjih je s tekmicami opravila brez težav in zmagala tako na 200-, 500-, kot 1000-metrski razdalji. V moški konkurenci je bil najuspešnejši Jošt Zakrajšek, ki je zmagal na 500 in 1000 metrov.

Slovenski sprinterji na mirnih vodah so ta vikend z državnim prvenstvom na Ptuju zaključili s sezono 2012. Dobitnica več kolajn s svetovnih in evropskih prvenstev Špela Ponomarenko Janić (KKK Žusterna) v Sloveniji še nima prave tekmice, tako da je na vseh razdaljah (200, 500 in 1000 metrov) zmagala brez večjih težav. Na 1000-metrski razdalji sta se za njo zvrstili Anja Osterman (KKK Adria Ankaran) in klubska kolegica Bernarda Podbevšek. Tudi na 500 metrov je drugo mesto zasedla Ostermanova, tretja pa je bila Tea Kralj (KKK Žusterna). Tekmovalke so povsem enake pozicije zasedle še na 200 metrov.

V konkurenci članov je najboljša rezultata na 500 in 1000 metrov zasedel predstavnik tacenskega kluba, Jošt Zakrajšek. Tako na 1000 kot 500 metrov se je na drugo mesto uvrstil Lovro Leban (KK SE). Na najdaljši razdalji je tretje mesto zasedel Jernej Župančič Regent, na 500 metrov pa je bil tretji tekmovalec ptujskega kluba Tilen Vidovič. Slednji je bil najboljši na 200 metrov, kjer si je še tretje drugo mesto priveslal Lovro Leban, Jošt Zakrajšek pa je bil tretji. Nastop na državnem prvenstvu je sicer izpustil Rok Kuk.

V konkurenci mladinskih kajakaških dvojcev sta bila na 1000 in 500 metrov najboljša Alan Apollonio in Simon Blažević, ki sta se letos s kolajno izkazala tudi na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane na Portugalskem. Med člani sta bila v tej kategoriji najboljša Lovro Leban in Jernej Župančič Regent. Leban je v kajakaškem dvojcu nastopil tudi na 200 metrov, kjer je združil moči z Maticem Klobučarjem in zasedel drugo mesto. Na najkrajši razdalji sta bila najboljša tekmovalca KKK Žusterna Gregorič in Toš, ki sta zmagala tudi na 500-metrski razdalji.

V kajakaškem dvojcu članic na 1000 metrov sta slavili Lužnikova in Matucova (KKK Bohinj), na 500 in 200 metrov pa sta bili najboljši Tea Kralj in Tea Knap (KKK Žusterna). V kanuju je na vseh treh razdaljah slavil Malin Titorić (KKK Orka).

V konkurenci mlajših članov so najbolje nastopili Tilen Vidovič, Anja Osterman ter Gregorič in Toš v kajakaškem dvojcu.

Na Ptuju so se merili tudi tekmovalci in tekmovalke v mlajših starostnih kategorijah, kakor tudi veterani. Podrobnejše rezultate obeh tekmovalnih dni lahko najdete tukaj (DP v sprintu na mirnih vodah, Ptuj, 18. – 19. 8. 2012).

 

Rezultati.