Špela Ponomarenko Janić, Lovro Leban in Jošt Zakrajšek v finalu A.

0
438

Slovenski sprinterji na mirnih vodah so prvi tekmovalni dan druge tekme svetovnega pokala na Češkem nastopali zelo dobro. Špela Ponomarenko Janić si je priveslala finale A na 500 metrov, Jošt Zakrajšek in Lovro Leban pa sta se uvrstila v finale A na 1000 metrov. Tekmovala je tudi Anja Osterman, ki je na 1000-metrski razdalji priveslala do finala B.

Na drugi tekmi svetovnega pokala v Račicah so slovenski sprinterji že prvi dan dosegli odlične rezultate. Špela Ponomarenko Janić, za katero je to prva tekma svetovnega pokala v letošnji sezoni, je v polfinalni skupini zasedla drugo mesto in se brez težav uvrstila v sobotni finale A, ki jo čaka ob 10.32. V polfinalu je zaostala le za Danko Henriette Engel Hansen, tretje mesto pa si je priveslala Rusinja Vera Sobetova. V isti skupini kot Ponomarenko Janićeva je veslala tudi Anja Osterman, ki je zasedla sedmo mesto in obstala v polfinalu. Bolje se je odrezala na 1000-metrski razdalji, kjer je v polfinalni skupini tekmovanje končala na šestem mestu, kar ji je prineslo nov nastop v finalu B, ki jo čaka jutri ob 10. uri.

Zelo dobro sta nastopila kajakaša Lovro Leban in Jošt Zakrajšek, ki sta si priveslala nastop v finalu A na 1000 metrov. Finale bo na sporedu v soboto ob 10.49. Oba sta v svojih polfinalnih skupinah zasedla tretji mesti. Lebana sta prehitela Srb Marko Tomičević in Avstralec Ken Wallace, Zakrajška pa Danec Rene Holten Poulsen in Belorus Aleh Jurenia. Slovenija bo edina država v sobotnem finalu A na 1000 metrov z dvema predstavnikoma. Lebana in Zakrajška čaka zahtevna preizkušnja, saj bodo v finalu veslali še Avstralec Ken Wallace, dobitnik dveh olimpijskih kolajn iz Pekinga, Novozelandec Ben Fouhy, dobitnik kolajne z OI v Atenah, Danec Rene Holten Poulsen, dobitnik kolajne na OI v Pekingu, Nemec Max Hoff, bronasti z OI v Londonu, dobitnika kolajn s svetovnih prvenstev Italijan Maximillian Benassi in Belorus Aleh Jurenia ter Srb Marko Tomičević, dobitnik več kolajn z evropskih prvenstev za mladince in mlajše člane. Jošt Zakrajšek je popoldne veslal še v kvalifikacijah na 500 metrov ter se uvrstil v polfinale, kjer je v svoji skupini zasedel osmo mesto.

Sobotne nastope si lahko ogledate tudi v prenosu na Eurosportu. Dopoldanski del se bo začel ob 10.30, popoldanski pa ob 17.30.

 

Podrobnejše rezultate in startne liste lahko najdete na: http://www.racice2013.com/results