Špela Ponomarenko Janić najboljša športnica MO Koper.

0
613

Mestna občina Koper je za uspehe v preteklem letu nagradila svoje najuspešnejše športnice in športnike, znova pa se je naziva najboljše veselila Špela Ponomarenko Janić. Lanskoletna dobitnica štirih kolajn z evropskega in svetovnega prvenstva ter zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala se zaradi priprav v Avstraliji podelitve sicer ni mogla udeležiti osebno. Priznanje za uspehe je prejela tudi Anja Osterman, za uspešno trenersko delo je bil nagrajen Stjepan Janić, za 10-letno delo v kajakaškem klubu Orka pa so nagradili Meha Titoriča. Nagradili so tudi vse tekmovalke in tekmovalce, ki so se izkazali na mednarodnih in domačih tekmovanjih v letu 2017.

»Za Špelo je ena izjemna sezona, saj je na velikih tekmovanjih osvojila kar štiri kolajne, ob tem pa je bila najboljša v skupnem seštevku svetovnega pokala med kajakašicami.  Tako s svetovnega kot evropskega prvenstva se je Špela Ponomarenko Janić vrnila z bronastima kolajnama med posameznicami na 200m razdalji. Še bolje od pričakovanj pa je zaživela naveza¸ izkušena Špela in mlada Anja Osterman. Drugemu mestu na evropskem prvenstvu sta dodali še 3. na svetovnem. Obakrat na 500m razdalji,« so povedali ob podelitvi nagrade najboljši športnici.

Poleg Špele Ponomarenko Janić je za številne uspehe v preteklem letu skrbela tudi Anja Osterman, na katero prav tako niso pozabili. Za osvojeni kolajni na evropskem in svetovnem prvenstvu je namreč prejela priznanje za izjemne mednarodne dosežke.

Uspehi ne bi bili mogoči brez odličnega trenerskega dela Stjepana Janića, kar so opazili tudi na MO Koper in ga nagradili z nazivom najboljšega trenerja Kopra.

Naziv najboljšega športnika je pripadel košarkarju Vlatku Čančarju, članu zlate ekipe z EP, najboljša ekipa leta v Kopru pa so člani rokometnega kluba Koper 2013. Ob počastitvi športnih uspehov na koprski občini niso pozabili niti na mlajše kategorije ter na zaslužne za dolgoletno delo v športu. Priznanja je prejelo 322 dobitnikov iz različnih športnih panog, med njimi pa so bili tudi številni člani kajakaških klubov, ki spadajo pod Mestno občino Koper.

Meho Titorič je prejel posebno priznanje za 10-letno delo v kajakaškem klubu Orka. Nagrajeni so bili tudi drugi člani kajakaškega kluba Orka. Plakete za vrhunske dosežke na mednarodnih tekmovanjih so prejeli Metka Mihalič, Rudi Dujc, Matej Madruša, Matej Ivančič, Malin Titorič in Rok Štefič, plaketi za uspehe na domačih tekmovanjih pa Szilvia Kollo in Romina Mihalič.

S plaketo za vrhunske dosežke na mednarodnih tekmovanjih sta bila nagrajena tudi člana kajakaškega kluba Ankaran Hrvatini Alan Apollonio in Simon Blaževič ter člani kajakaškega kluba iz Žusterne Alan Gregorič, Sebastijan Blažek, Matej Toplikar, Peter Karas in Dar Veter Larikov. Za dosežke na državnih tekmovanjih pa so plakete prejeli še naslednji člani Žusterne: David Franca, Metka Volk Štefič, Lea Prodan, Ula Valentič, Filip Toplikar in Bernarda Podbevšek.

Pozabili niso niti na najmlajše. Pisna priznanja Športne zveze Koper je prejelo 15 članov kajakaškega kluba Orka, 13 članov Žusterne in dva člana Ankarana, in sicer v mlajših starostnih kategorijah od cicibanov pa vse do mladincev.