Špela Ponomarenko Janić odlična tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

0
599

Špela Ponomarenko Janić, dobitnica bronaste kolajne na 200-metrski razdalji na nedavno končanem svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah, je odlično uvrstitev zasedla tudi v skupnem seštevku letošnjega svetovnega pokala. V konkurenci kajakašic je zbrala 29 točk in bila tretja. Zmagovalka svetovnega pokala je postala Novozelandka Lisa Carrington, ki je zbrala 67 točk, na drugo mesto pa se je z 31 točkami uvrstila Nemka Katrin Wagner – Augustin.

Tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala so Ponomarenko Janićevi prinesle stopničke na svetovnem prvenstvu v Duisburgu, tretje mesto na tekmi svetovnega pokala v Poznanju, četrti mesti na svetovnem prvenstvu in tekmi svetovnega pokala na Poljskem ter sedmo mesto na tekmi svetovnega pokala v Račicah. Primorska kajakašica je letos odlično nastopila tudi na mediteranskih igrah v Mersinu, kjer je osvojila dve zlati kolajni.

Do točk v svetovnem pokalu sta prišla tudi dva slovenska kajakaša. Jošt Zakrajšek, ki je na mediteranskih igrah osvojil srebro na 1000 metrov, je bil skupno 20., Lovro Leban pa je zasedel 33. mesto. Najboljši je bil Nemec Max Hoff, drugi je bil Danec Rene Holten Poulsen, tretji pa Avstralec Ken Wallace.