Roto izdelal najboljši kanu na svetu

0
312

Pred dnevi je slovenski kanu ROTO Canadier na prestižni prireditvi Paddle Sport Show v Strasbourgu postal najboljši kanu na svetu. Ta slovenski izdelek iz reciklirane surovine je tako sledil našemu novemu svetovnemu prvaku v slalomu na divjih vodah in ambasadorju ROTO kajakov in kanujev, Benjaminu Savšku.

To je le zadnji od dosežkov podjetja ROTO Slovenija na tem področju. Že spomladi so Prekmurci prevzeli svetovno znano znamko kajakov Delsyk, pred tem danske vikinške kajake, pred leti italijanski Attivo in še nekatere znamke kajakov in kanujev. Ob tem, da že leta razvijajo in proizvajajo tudi svoja plovila. Tako je prav slovenska družba postala tista, ki ima med svetovnimi ponudniki največjo ponudbo različnih kajakov in kanujev.

Ni naključje, da je prav Benjamin Savšek ambasador kajakov in kanujev ROTO, tudi tistih iz recikliranega polietilena blagovne znamke PEcycled, kamor sodi tudi ROTO Canadier, novi svetovni prvak med kanuji.

Kajakaši in kajakašice smo že leta povezani z družbo ROTO, ki je poleg omenjene prejela tudi precej prestižnih nagrad na drugih področjih. Pri tem se ne bodo ustavili. V teh dneh se ROTO Group poteguje za naslov Delove podjetniške zvezde.

Več o vsem, kar razvijajo in proizvajajo v soboškem podjetju, si lahko preberete na: https://www.delo.si/dpc-podjetniske-zvezde/poslanstvo-je-zmanjsevati-vodni-odtis-v-svetu/. Kar 4.000 različnih izdelkov je v njihovem portfelju. Malo jih je v Sloveniji, ki to vedo.

Zato vas vljudno vabimo, da do 22. oktobra aktivno spremljate, všečkate, komentirate objave družbe ROTO na Facebooku, Instagramu, Linkedinu in tik toku ter na povezavah, ki bodo tam glasujete za ROTO Slovenija.

Glasovanje je sicer omogočeno neposredno na https://bralci.delo.si/glasovanje-podjetniske-zvezde-2023.

Hvala vnaprej vsem za podporo. Za vaš glas najbolj kajakaškemu slovenskemu podjetju.