Tjaš Til Kupsch zmagovalec znamenitega Krumlovskega kajakaškega maratona med mladinci

0
177

Na Češkem je danes potekal tradicionalni, 21. Krumlovski kajakaški maraton, ki vsako leto privabi številne kajakaše in kanuiste, tudi Slovence. Tokrat se je z zmago v mladinski konkurenci izkazal Tjaš Til Kupsch. Letos je na maratonu nastopil tudi češki predsednik Petr Pavel.

Slovenski predstavniki so na Češkem nastopili na enem najbolj priljubljenih jesenskih kajakaških maratonov Stare celine, ki vsako leto privabi mnoge kajakašice in kajakaše, od tistih vrhunskih, pa do rekreativnih udeležencev kajakaških maratonov. Glavni maraton je potekal na 36 kilometrov dolgi progi s startom v kraju Vyšši Brod, rekreativcem in mlajšim pa sta bili na voljo še krajši različici na 25 in 11 kilometrov.

Kot je že tradicija, so se v Češkem Krumlovu preizkusili tudi slovenski tekmovalci in tekmovalke. Najboljši je bil mladinec ljubljanskega kajakaškega kluba Tjaš Til Kupsch, ki je bil v absolutni konkurenci 35., najboljši pa v razvrstitvi mladincev. Za 26 kilometrov dolgo progo je potreboval dve uri, 24 minut in devet sekund, kar je bilo dobre pol minute manj od najbližjega zasledovalca v konkurenci kajakašev do 18 let Čeha Samuela Vejnarja. Tretji je bil še en Čeh Vojtech Štybnar. Žiga Stanonik je zasedel 28. Mesto, Aljaž Stanonik pa je bil 34.

V članski konkurenci kajakašev je bil Matija Preskar deveti, v absolutni konkurenci je ciljno linijo prečkal kot 36., tik za Tjašem Tilom Kupschem, Maks Frančeškin pa deseti (absolutno 40.). Med člani je zmagal Čeh Tomaš Pavlik pred rojakom Martinom Kucianom in Belgijcem Jasperjem Bontejem.

Svoje predstavnice smo imeli še v mladinski konkurenci kajakašic. Hana Bedrnjak je z dvanajstimi minutami zaostanka za zmagovalko kategorije Čehinjo Anno Retkovo osvojila šesto mesto. Špela Marinko je bila deveta, Alma Medjugorac Menendez pa enajsta. Drugo mesto med mladinkami si je priveslala Čehinja Michaela Anna Zedničkova, tretje pa Italijanka Marta Cecconi.

V absolutni konkurenci so zmagali tekmovalci v moških kajakaških dvojcih. Najboljša sta bila Nemca Nico Paufler in Niklas Heuser, drugo in tretje mesto pa sta si priveslali češki posadki Jakub Zavrel – Radek Šlouf in Tomaš Ježek – Petr Mojžišek.

REZULTATI:  https://irontime.cz/vysledky2424?zavod=2424&trat=7626

Foto: Maks Frančeškin in Aleš Berka