Sprinterji na mirnih vodah so na Bledu začeli z izbirnimi tekmami.

0
575

Sprinterji na mirnih vodah so v ponedeljek na Bledu tekmovali na prvi izbirni tekmi za sestavo ekipe, ki bo nastopala na tekmah svetovnega pokala. V moški konkurenci je na 1000- in 500-metrski razdalji zmagal Jošt Zakrajšek, Lovro Leban je bil najboljši na 200 metrov. Med kajakašicami je Anja Osterman slavila na 200- in 500-metrski razdalji, Ines Makuc pa je bila najhitrejša na 1000 metrov.

Prva izbirna tekma za sestavo reprezentance, ki bo nastopila na tekmah svetovnega pokala, ki se s tekmo v Szegedu začenjajo 10. maja, je potekala na Bledu, prihodnja izbirna tekma pa bo že prihajajoči vikend v italijanski Mantovi. Na prvi tekmi se je v moški konkurenci z dvema zmagama na 1000 in 500 metrov mestu v ekipi že približal Jošt Zakrajšek, ki je v svojih paradnih disciplinah prehitel Lovra Lebana. Ta bo v letošnji sezoni tekmoval med posamezniki, saj je njegov partner iz kajakaškega dvojca Rok Kuk po posvetu s trenerji sprejel težko odločitev in se zaradi zdravstvenih težav odpovedal nastopom na največjih tekmovanjih te sezone. Tretje mesto si je na obeh razdaljah priveslal Finec Miika Dietrich.

»Z vsemi nastopi in uvrstitvami sem zelo zadovoljen. Manj sem zadovoljen le z doseženimi časi, vendar sem na tekmovanje prišel skoraj naravnost iz postelje, kamor me je za teden dni prikovala viroza. Zaradi bolezni si bom vzel dan premora, da si telo nekoliko opomore, že v sredo pa bom spet začel trenirati. V četrtek bom odpotoval v Mantovo, kjer bo za vikend tekma za pokal Mantove,« je povedal Jošt Zakrajšek. Po uvrstitvah na pokalu Mantove bo tudi jasno, kdo bo odpotoval na svetovne pokale, kjer na posamezni razdalji lahko nastopita po dva tekmovalca iz iste države. Na podlagi uvrstitev v svetovnem pokalu bo jasno tudi, kateri tekmovalec bo imel možnost nastopa na evropskem prvenstvu na Portugalskem, kjer pa lahko nastopi le po en tekmovalec iz države.

Na najkrajši 200-metrski razdalji je s prednostjo 17 stotink sekunde pred Maksom Frančeškinom slavil Lovro Leban. Tretje mesto si je z nekaj manj kot pol sekundnim zaostankom priveslal Vid Debeljak.

V konkurenci kajakašic je članica KKK Adria Anja Osterman zmagala na 200- in 500-metrski razdalji. Na obeh razdaljah si je drugo mesto priveslala Finka Maria Jarva Tuisku, tretje pa članica KKK Bohinj Ines Matuc. Slednja je bila najboljša na 1000 metrov, kjer je drugo mesto zasedla Mia Medved.

Na Bledu so tekmovali tudi mladinci. Na 1000 metrov je zmagal član Soških elektrarn Matic Klobučar, pred klubskim sotekmovalcem Janijem Jarcem in članom KKK Bohinj Matijo Odarjem. Klobučar in Jarc sta bila najboljša tudi na 500 metrov, tretje mesto pa je zasedel Rok Šmit (KKK Bohinj). Tekmovalec KKK Žusterna Patrik Toš je bil najhitrejši na 200 metrov, Rok Šmit je bil drugi, Matic Klobučar pa tretji.

 

Rezultate si lahko ogledate tukaj.