Tokratni spust po Ljubljanici bo trajal kar 24 ur!

0
351

Tokratni spust po Ljubljanici v okviru akcije Voda za vedno bo nekoliko drugačen kot smo ga bili vajeni doslej. Spust bo trajal namreč kar 24 ur – od petka, 31. maja od 15. ure, pa do sobote, 1. junija do 15. ure. V tem času boste lahko preveslali toliko krogov od Livade do zapornic pri Ambroževem trgu, kolikor jih boste zmogli. Počitek in prehrana bosta na voljo na KKK Ljubljana. Spust bo imel tudi humanitarno noto. Del prijavnin bodo organizatorji namreč namenili Univerzitetnemu rehabilitacijskemu inštitutu Soča in Zvezi za šport Invalidov Slovenije. Z zbranim denarjem bodo namreč kupili prilagojene kajake in opremo za parakajak. Več infomacij o spustu v nadaljevanju …

Kdaj? Od petka, 31. maja 2013 (od 15. ure dalje), do sobote, 1. junija 2013 (do 15. ure).

Kje? Na reki Ljubljanici med Livado in zapornicami pri Ambroževem trgu.

Osnovna ideja:

Kajak kanu klub Ljubljana je za rekreativne kajakaše letos pripravil nov izziv. V okviru ekološko-rekreativne akcije Voda za vedno bomo preverili, koliko smo sposobni preveslati v 24-urah na 3,5 km dolgi progi na reki Ljubljanici, ki nas bo vodila tudi pod ljubljanskimi mostovi v centru mesta. Seveda pa bo to izziv za najbolj vztrajne. Veslate lahko tudi le en krog, toliko, kolikor ste pač sposobni. Ob udeležbi na  prireditvi pa boste sodelovali tudi v humanitarni akciji. Odločili smo se, da bomo iz izkupička prijavnin in donacij za potrebe programov kajaka za hendikepirane v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča in Zveze za šport Invalidov Slovenije kupili ter priredili kajake in opremo.

Z uvedbo programov kajakaštva za hendikepirane bomo kajakaštvo naredili dostopno še eni skupini ljudi, ki jim to do sedaj ni bilo omogočeno, morda pa kakšnega posameznika pripravili tudi za nastop na paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru 2016.

Kategorije:

Posamezniki in ekipe (ekipo sestavljajo trije posamezniki).

Koncept prireditve:

Posamezniki in ekipe veslajo na krožni progi na Ljubljanici s startom in ciljem na KKK Ljubljana, Livada 31, in obratom pod mostom pri Ambroževem trgu. Dolžina kroga je cca 3,5 km.

Proga je nezahtevna, saj je Ljubljanica povsem mirna. Možno je uporabljati vse vrste kajakov oziroma kanujev.

Vsak udeleženec  v posamezni kategoriji si poljubno izbira število preveslanih krogov. Vodi se pregled časov in števila preveslanih krogov vsakega posameznika.

Pri ekipah je na vodi en čoln iz posamezne ekipe. Šteje se število krogov, ki jih je preveslala ekipa.

Nagrade:

Vsak udeleženec prejme spominsko majico in diplomo. Prvi trije posamezniki in ekipe glede na število preveslanih krogov prejmejo posebno nagrado. Nagrajeno bo tudi najbolj izvirno plovilo.

Počitek in prehrana:

Na Kajak kanu klubu Ljubljana bo poskrbljeno za počitek in prehrano udeležencev ves čas spusta.

Prijavnina:

Za prijavnino 15 EUR  je udeležencem na voljo pijača in prehrana v času spusta, ob koncu pa prejmejo tudi spominsko majico in diplomo. Izkupiček iz prijavnine in donacij je namenjen  nakupu kajakov za potrebe kajakaških programov za hendikepirane, ki jih bomo začeli izvajati v Rehabilitacijskem Inštitutu Soča in v sodelovanju z Zvezo za šport invalidov.

Zaključek:

Zaključek spusta bo v soboto, 1. 6. 2013, ob 15. uri,  na KKK Ljubljana. Ob tej priložnosti bomo predstavniku Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Soča v uporabo simbolično predali kajak z opremo.

Nimate kajaka?

Kajak kanu klub Ljubljana bo za tiste, ki nimajo svoje kajakaške opreme zagotovil večje število rekreativnih kajakov za začetnike. Prisotni bodo tudi usposobljeni učitelji kajaka, ki vam bodo pred spustom dali osnovne napotke za prve zavesljaje. Vabljeni so tako tudi tisti, za katere bo to prvi stik s kajakom. Z nekaj volje boste en krog zmogli preveslati tudi tisti, ki boste za veslo poprijeli prvič.

Prijave in informacije:

Andrej Jelenc / andrej.jelenc@kajak-zveza.si; 041 745 112

Facebook: Veslamo za dober namen

Zgibanka v PDF.