Sprinterji na mirnih vodah začenjajo z evropskim prvenstvom za mladince in mlajše člane.

0
240

V čeških Račicah je vse nared za začetek evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Med četrtkom in nedeljo bodo na prizorišču Labe Arena tekmovali tudi štirje slovenski predstavniki.

Prvenstvo se bo začelo danes zvečer, ko je na sporedu uradno odprtje, prve tekme pa bodo potekale v četrtek zjutraj. V četrtek bodo najprej na sporedu kvalifikacije na 1000 metrov, ki jim bodo sledile kvalifikacije na 500 metrov. V petek zjutraj bodo mladi tekmovalci in tekmovalke veslali v polfinalih na 500 in 1000 metrov, popoldne pa še v kvalifikacijah na 200 metrov. Prve komplete kolajn bodo podelili v soboto, in sicer najboljšim na 1000-metrski razdalji. V soboto popoldne sledijo še polfinalni nastopi na 200 metrov. Prvenstvo se bo zaključilo v nedeljo s finalnimi tekmami na 500 in 200 metrov.

Med več kot 700 tekmovalci iz 35 evropskih držav bodo tudi slovenski predstavniki. Mia Medved bo tekmovala v kajakaškem enojcu na 200 in 500 metrov, kajakaš Rok Šmit bo prav tako veslal na 200 in 500 metrov, Taja Smukavec bo nastopila na 1000-metrski razdalji, v konkurenci mladincev pa se bo na progo podal kajakaš Miha Fartek, ki bo veslal na 200 metrov.

Spletni prenos v živo: https://www.youtube.com/CanoeEurope

Rezultati v živo: https://timetable.europecanoeevents.com/

Uradna spletna stran prvenstva: http://canoeracice.com/cz/