Uvodni dan EP v Račicah slovenski predstavniki do treh polfinal.

0
584

V čeških Račicah se je s kvalifikacijami na 1000 in 500 metrov začelo evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Nastopili so Mia Medved, Taja Smukavec in Rok Šmit ter se vsi uvrstili v polfinale.

V konkurenci kajakašic do 23 let je v kvalifikacijah na 500 metrov veslala Mia Medved in v svoji skupini v cilj priveslala kot tretja, kar je pomenilo zanesljivo napredovanje v petkov polfinale. V njeni skupini je bila najhitrejša Poljakinja Malgorzata Pulawska, druga pa je bila Madžarka Rita Katrinecz. Polfinalna preizkušnja Mio čaka v petek ob 9.15. V finale A bodo vodila prva tri mesta, v finale B pa uvrstitve med 4. in 7. mestom ter najboljši osmouvrščeni čas.

Tudi Rok Šmit je v cilj svoje skupine priveslal kot tretji. V kvalifikacijski skupini kajakašev do 23 let na 500 metrov sta ga prehitela Srb Bojan Zdelar in Belorus Heorhii Anikin. V skupni razvrstitvi kvalifikacijskih časov je Šmit dosegel šesti čas. Sistem napredovanja v finale A oziroma B bo enak kot pri kajakašicah, Šmit pa se bo za napredovanje potegoval ob 9.50.

Na 1000-metrski razdalji med mlajšimi članicami se je v polfinale uvrstila Taja Smukavec. V svoji kvalifikacijski skupini je v cilj priveslala kot sedma. To je pomenilo uvrstitev v petkov polfinale, ki jo čaka ob 11.26. V tej kategoriji bo izveden le finale A, kamor se bodo uvrstile po tri najhitrejše tekmovalke polfinalnih skupin.

V petek popoldne bomo v areni Labe spremljali tudi kvalifikacije na 200 metrov, kjer bodo tekmovali Miha Fartek, Mia Medved in Rok Šmit. Fartek bo startal ob 15.10, Šmit ob 16.15, Mia Medved pa ob 16.40.

 

Prenos v živo: https://www.youtube.com/CanoeEurope

 

 

Rezultati: https://timetable.europecanoeevents.com/