Sprinterji uspešno odprli evropsko prvenstvo v Beogradu.

0
507

V Beogradu ta konec tedna poteka evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane, kjer slovenske barve zastopajo Mia Medved, Jan Markelj, Alan Apollonio, Simon Blažević in Rok Šmit. Prvi dan prvenstva so bili uspešni, saj so vsi napredovali v naslednjo fazo tekmovanja.

Z drugim mestom v svoji kvalifikacijski skupini kajakašic na 200 metrov se je izkazala edina slovenska predstavnica v Srbiji Mia Medved. Primorka je zaostala le za Poljakinjo Sandro Ostrowsko ter se tako zanesljivo uvrstila v polfinale. Skupno je Mia Medved postavila sedmi čas kvalifikacij.

V mladinski konkurenci je veslal tudi Jan Markelj, in sicer v kvalifikacijah na 1000 in 500 metrov. Na 1000-metrski razdalji je v cilj priveslal kot sedmi, s slabimi osmimi sekundami zaostanka za Madžarom Adamom Vargo. S sedmim časom se je uvrstil v polfinale. Na višje mesto je priveslal v popoldanskem delu programa. Na 500 metrov je bil v svoji kvalifikacijski skupini tretji, skupno je imel osmi čas, ter tudi na tej razdalji prišel v polfinale. Pred njim sta v cilj priveslala le Srb Bojan Zdelar in Rus Anton Sashilin.

Na 1000 in 500 metrov je veslal tudi Alan Apollonio, ki tekmuje v konkurenci do 23 let. Na 1000 metrov je bil v svoji skupini četrti in prišel v polfinale. Najhitrejši čas je postavil Ukrajinec Oleh Kukharyk. Na pol krajši razdalji je Apollonio v cilj priveslal kot šesti kajakaš skupine. Tudi na tej razdalji si je zagotovil polfinalni nastop.

Kot zadnja izmed slovenskih predstavnikov prvega tekmovalnega dne sta se na regatno polje na Adi Ciganliji podala še Simon Blažević in Rok Šmit v konkurenci kajakaških dvojcev do 23 let na 500 metrov. Primorsko-gorenjska naveza je za las zgrešila neposredno uvrstitev v finale A, saj sta zasedla četrto mesto, direktno pa so napredovale tri posadke. Tako ju čaka še polfinalni nastop. V skupini sta bila najhitrejša Madžara Koleszar in Nemeth, druga sta bila Rusa Siniavin in Spesivtsev, tretja pa Bolgara Buchvarov in Rekov.

V petek bodo dopoldne najprej na sporedu polfinalni nastopi na 500 metrov, sledili bodo polfinalni nastopi na 1000 metrov, na koncu pa še kvalifikacije na 200 metrov.

 

Rezultati: http://europecanoeevents.com/live-results?gmt=2&gmt2=-120