Sprinterji v dodatnih olimpijskih kvalifikacijah žal ostali praznih rok

0
540

V ruskem Barnaulu so se danes zaključile dodatne kvalifikacije za uvrstitev na olimpijske igre v Tokiu. Žal sta slovenska predstavnika v današnjih finalih – Vid Debeljak in Mia Medved – ostala brez vozovnice za Japonsko, Jošt Zakrajšek pa je z nastopom zaključil že včeraj.

Izjemno zahtevno kvalifikacijsko sito za uvrstitev na olimpijske igre je bilo usodno za slovensko trojico, ki se je potegovala za olimpijsko vozovnico. Že prvi dan je iz igre izpadel Jošt Zakrajšek, ki je obstal v polfinalu na 1000 metrov, danes pa sta brez mesta v Tokiu ostala še Vid Debeljak in Mia Medved. Na voljo je bila le ena vozovnica, ki jo je pridobil zmagovalec finala v posamezni disciplini.

Vid Debeljak je včeraj zmagal v kvalifikacijski skupini na 200 metrov in se tako neposredno uvrstil v finale, kjer pa je bil danes peti. Zmago in pot na OI si je priveslal Litovec Mindaugas Maldonis, drugi je bil Ukrajinec Oleh Kukarik, tretji Portugalec Kevin Santos, četrti pa Poljak Jakub Stepun.

V finalu je veslala tudi Mia Medved, ki je nastopila na 200-metrski razdalji dodatnih olimpijskih kvalifikacij. V cilj je priveslala kot sedma in tudi ona ostala brez možnosti za pot na olimpijske igre. Zmagala je Rusinja Natalija Podolskaja.

Danes pa se je v Barnaulu začela tudi druga tekma za svetovni pokal. Mia Medved je veslala v kvalifikacijah na 500 metrov in zasedla šesto mesto. Jošt Zakrajšek je bil drugi v kvalifikacijski skupini na 1000 metrov. Zaostal je le za Poljakom Michalom Bilom ter se tako uvrstil v polfinale. V polfinale na 500-metrski razdalji je prišel tudi Rok Šmit, ki je bil v svoji kvalifikacijski skupini peti. Za konec tekmovalnega dne pa je v polfinalu na 200 metrov nastopil še Vid Debeljak in bil drugi. Zaostal je le za Švedom Pettrom Menningom in si tako priboril nastop v finalu A na tej razdalji.

V soboto so na vrsti polfinalne in finalne tekme kajakašic na 200 metrov, moška polfinala in finala na 500 metrov, polfinale in finale kajakašev na 1000 metrov ter finale kajakašev na 200 metrov.

Več: https://www.canoeicf.com/