Vid Debeljak in Mia Medved ostajata v igri za OI

0
689

V ruskem Barnaulu so sprinterji na mirnih vodah opravili s kvalifikacijskimi in polfinalnimi tekmami dodatnih olimpijskih kvalifikacij za uvrstitev v Tokio. Dan D bo v petek, ko bodo na vrsti še finala. V igri za pot na Japonsko ostajata še Vid Debeljak in Mia Medved.

Prvo nalogo je izmed naše trojice, ki se je potegovala za olimpijsko vozovnico, najbolje opravil Vid Debeljak, ki je zmagal v svoji kvalifikacijski skupini na 200 metrov in se tako neposredno uvrstil v petkov finale. Bil je štiri tisočinke hitrejši od Portugalca Kevina Santosa, medtem ko je bil tretji Kitajec Xiaoxu Yang.

Na dveh razdaljah je nastopila Mia Medved. Na 200 in 500 metrov je bila v kvalifikacijah uspešna in napredovala v polfinale. V 200-metrski kvalifikacijski tekmi je dosegla tretji čas skupine, na 500 metrov pa je bila šesta. Uspešno je veslala tudi v polfinalu na 200 metrov, kjer je zaostala za Bolgarko Olimpijo Duševo in Turkinjo Lasmo Liepo ter se tako uvrstila v petkov finale. Na 500-metrski razdalji je imela osmi čas polfinala in zaključila z nastopom.

Žal v finalu ne bomo videli Jošta Zakrajška, ki se je za olimpijsko mesto potegoval na 1000 metrov. V kvalifikacijski skupini je bil četrti. Zaostal je za predstavniki Italije, Kitajske in Ukrajine, in se uvrstil v polfinale. V polfinalni skupini je nato dosegel peti čas in obstal v tej fazi tekmovanja. V finale so namreč vodila prva tri mesta.

V petek bomo torej v dodatnih olimpijskih kvalifikacijah spremljali še Vida Debeljaka in Mio Medved, začenjajo pa se tudi tekme za svetovni pokal, ki bodo trajale do nedelje.

Več: https://www.canoeicf.com/