Sprinterji začeli z izbirnimi tekmami na Bledu.

0
581

Sprinterji na mirnih vodah danes in jutri nastopajo na izbirnih tekmah za sestavo članskih in mladinskih ekip. Prvi tekmovalni dan je kajakašica Anja Osterman zmagala na treh tekmovalnih razdaljah, na 1000-metrski razdalji je bil najboljši Jošt Zakrajšek, v preostalih dveh moških preizkušnjah pa sta zmagala finska predstavnika, ki se z ekipo v Sloveniji trenutno mudita na pripravah.

Tekmovanje na Bledu, kjer so poleg domačih sprinterjev nastopili še predstavniki Finske in Japonske, ki se na nove izzive pripravljajo pri nas, je bilo osiromašeno za nastop najboljše slovenske sprinterke Špele Ponomarenko Janić, ki je preselekcionirana v ekipo in se na največja tekmovanja letošnjega leta trenutno pripravlja v Zagrebu. Ob njeni odsotnosti je vodilna vloga na Gorenjskem pripadla Anji Osterman, ki je bila najboljša tako na 200-, 500- kot 1000-metrski razdalji. Na vseh treh razdaljah se je za članico kajakaškega kluba Adria iz Ankarana uvrstila finska predstavnica Oona Vasko. Na 200 metrov je tretje mesto osvojila nekdanja članica reprezentance Szilvia Kollo, četrta pa je bila Mia Medved iz Kajak kluba Soške elektrarne. Kot peta je preizkušnjo končala Bohinjka Ines Matuc. Na najdaljši, 1000-metrski razdalji sta tretje in četrto mesto osvojili članici KKK Bohinj Špela Bajrič in Ines Matuc. Na 500 metrov se je za Ostermanovo in Vaskovo uvrstila Szilvia Kollo, četrta je bila Špela Bajrič, peta pa Mia Medved.

V moški konkurenci je edino domačo zmago priveslal Jošt Zakrajšek, ki je bil najboljši na 1000 metrov. Z dvema sekundama in pol zaostanka za Trzincem je v cilj kot drugi priveslal Finec Miika Dietrich, tretji pa je bil član KKK Ljubljana Simon Oven. Simon Blažević je zasedel četrto mesto, Maks Frančeškin pa je bil sedmi. Zakrajšek se je med najboljše tri uvrstil tudi na 500-metrski razdalji, kjer je zasedel drugo mesto. Najboljši je bil Finec Dietrich, tretji pa njegov rojak Miika Nykänen. Tik za najboljšo trojico je nastop na tej razdalji končal Rok Šmit iz Bohinja, peti je bil Vid Debeljak iz Tacna, Simon Oven pa je bil osmi. Najboljši slovenski predstavnik na najkrajši razdalji je bil tokrat Vid Debeljak, ki je zasedel tretje mesto. Pred njim sta se zvrstila Finca Niklas Vettanen in Anti Laurikainen. Malin Titorič je zasedel šesto mesto, Maks Frančeškin sedmo, Rok in Jan Šmit pa sta bila osmi oziroma deveti.

Sprinterji se bodo na Bledu na izbirnih tekmah znova pomerili že jutri.

 

Podrobnejše rezultate sobotnih nastopov lahko najdete tukaj.