Na Slovaškem druga mesta Urše Kragelj, Benjamina Savška in Janoša Peterlina.

0
325

Slovenski slalomisti, ki so se udeležili mednarodne tekme na Slovaškem, se bodo domov vrnili s tremi uvrstitvami med najboljšo trojico. V konkurenci kajakašic si je drugo mesto priveslala Urša Kragelj, med kajakaši je tudi Janoš Peterlin zasedel drugo mesto, prav tako drugi pa je bil tudi kanuist Benjamin Savšek. V finalu so veslali še Simon Brus, Peter Kauzer in Martin Albreht.

Po zmagi v kvalifikacijah liptovskega slaloma je Urša Kragelj finalno preizkušnjo v Liptovskem Mikulašu zaključila tik pod vrhom. Kar nekaj časa po zaključku ženske preizkušnje je bila uvrščena na prvo mesto, a so nato tretjeuvrščeni Marti Kharitonovi po pritožbi umaknili kazen, tako da je Rusinja prišla na vrh, Urša Kragelj pa je zasedla drugo mesto. V polfinalni vožnji je imela Primorka kar nekaj težav s kazenskimi sekundami, saj je naredila tri dotike, nato pa je odločilno vožnjo opravila brez napak, ki bi ji prinesle časovni pribitek. Tretje mesto je zasedla dobitnica dveh olimpijskih kolajn, 47-letna Čehinja Štepanka Hilgertova.

Prav tako drugi je bil tudi Benjamin Savšek, ki je tako v kvalifikacijah kot polfinalu s progo opravil najboljše izmed vseh kanuistov na startu, v finalu pa je moral premoč priznati le svojemu vzorniku – domačinu Michalu Martikanu. Tretje mesto je zasedel Poljak Kacper Gondek. V polfinalni vožnji sta nastopila še dva Slovenca. Jure Lenarčič je bil 13., brez dotika bi bil zanesljivo uvrščen v finale, Urh Turnšek pa je tekmo končal na 22. mestu.

Tudi v konkurenci kajakašev je Slovenija po zaslugi Janoša Peterlina prišla do srebra. Hrastničana je do zmage ločilo 39 stotink sekunde, koliko je s progo hitreje od njega opravil Poljak Dariusz Popiela. Tudi tretje mesto je odšlo na Poljsko, zasedel ga je Grzegorz Polaczyk. Po polfinalu je bil v najboljšem položaju sicer Simon Brus, ki je bil hiter tudi v finalu, a sta ga na četrto mesto uvrstili dve kazenski sekundi. Progo je sicer preveslal najhitreje izmed vseh kajakašev na startu. V finalu, kjer so bili Slovenci najštevilčnejše zastopani (v finalu so veslali štirje Slovenci, po dva Čeha in Poljaka ter po en Rus in Šved), sta nastopila tudi Peter Kauzer in Martin Albreht. Slednji je zasedel sedmo mesto, Kauzer pa je bil šesti. V polfinalu sta s svojimi nastopi v Liptovskem Mikulašu zaključila Val Manfreda Vidrih (26.) in Teo Karner (38.).

Rezultati: http://canoeliveresults.com/event/2015/liptovsky-mikulas-international-liptov-slalom.php