Sprinterji so na Bledu nastopali na izbirnih tekmah.

0
433

Za sprinterji na mirnih vodah je drugi dan tekmovanj na Bledu, kjer so nastopali na izbirni tekmi za sestavo članske in mladinske reprezentance. Rezultati nedeljske preizkušnje so bili zelo podobni tistim v soboto, saj je Anja Osterman znova zmagala na vseh razdaljah, Jošt Zakrajšek je bil najboljši na 1000 metrov in drugi na 500 metrov, dve zmagi pa sta zabeležila finska predstavnika.

Anja Osterman je tudi drugi tekmovalni dan na Blejskem jezeru priveslala do zmag na 200, 500 in 1000 metrov. Tako kot v soboto se je na vseh razdaljah za njo uvrstila Finka Oona Vasko, ki se skupaj z ekipnimi kolegi na sezono pripravlja v Sloveniji. Dve tretji mesti je osvojila članica KKK Bohinj Ines Matuc, in sicer na 500 in 1000 metrov. Na najkrajši razdalji je s tretjim časom v cilj priveslala Szilvia Kollo. V absolutni konkurenci na 200m je bila Mia Medved iz KK Soške elektrarne četrta, Špela Bajrič iz Bohinja pa peta. Na 500 metrov sta tekmovalki zamenjali uvrstitvi – Bajričeva je priveslala na četrto, Medvedova pa na peto mesto. Na 1000 metrov se je mednju vmešala še Kollova, tako da je bila Bohinjka četrta, nekdanja reprezentantka Szilvia Kollo peta, Mia Medved pa šesta.

Za slovenske stopničke v moški konkurenci so poskrbeli Rok Šmit, Simon Oven in Jošt Zakrajšek. Slednji je znova zmagal na 1000-metrski razdalji, kjer se mu je najbolj približal Finec Miika Dietrich, tretje mesto pa je osvojil član KKK Ljubljana Simon Oven. Simon Blažević je preizkušnjo na tej razdalji končal kot peti, Maks Frančeškin pa mesto za njim. Prav v zadnji tekmi dneva je Zakrajšek zasedel še drugo mesto na 500 metrov, kjer se je uvrstil med dva Finca. Zmagal je Dietrich, tretji pa je bil Miika Nykänen. Rok Šmit je bil peti, Maks Frančeškin pa deveti. Na 200 metrov se je izmed slovenskih sprinterjev najbolj izkazal Rok Šmit iz bohinjskega kajakaškega kluba, ki je osvojil drugo mesto. Tudi na tej razdalji je prvo in tretje mesto pripadlo finskima predstavnikoma. Zmagal je Niklas Vettanen, tretji pa je bil Eero Selivaara. Malin Titorič je bil peti, Maks Frančeškin sedmi, Simon Oven pa deveti.

Poleg slovenskih tekmovalcev so na Bledu veslali še predstavniki Finske, Švedske in Japonske.

 

Rezultati sobotnih in nedeljskih preizkušenj na Bledu.

 

Foto: Stane Klemenc