Spustaši jutri že za prve naslove svetovnih prvakov.

0
528

Danes se z otvoritvijo začenja svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah, ki ga letos gosti švicarska Muota. Sicer malo številčna slovenska ekipa, tekmovali bodo štirje kajakaši in en kanuist, cilja na najvišja mesta.

To vsekakor potrjuje izjava vodje slovenske ekipe Srečka Masleta: »Kajakaška vrsta je izredno močna. Pri nas je izredno težko priti v reprezentanco. Imamo nekaj kajakašev, ki bi se marsikje uvrstili v ekipo, pri nas pa ne pridejo zraven. Sem optimist. Morda se bo slišalo prepotentno, ampak v obeh disciplinah, klasiki in sprintu, sodimo v vrh. Tekma se sicer razplete lahko tudi drugače, ampak mislim, da bodo tokrat bolj drugi napadali nas kot mi njih. Pričakujem zmago v klasiki in sprintu ter v ekipnih vožnjah. Skratka, da bi pobrali vse.«

Prva priložnost za Simona Ovna, Nejca Žnidarčiča, Anžeta Urankarja, Vida Debeljaka in Blaža Cofa bo že jutri, ko se prvenstvo začne s posamično preizkušnjo v klasičnem spustu. V petek bodo sledile ekipne tekme v klasičnem spustu, v soboto kvalifikacije preizkušnje v sprintu na divjih vodah, v nedeljo pa se bo prvenstvo zaključilo s finali v posamični konkurenci sprinta na divjih vodah ter ekipnimi tekmami.

 

Reprezentanca

Kajak: Nejc Žnidarčič, Simon Oven, Anže Urankar, Vid Debeljak

Kanu: Blaž Cof

 

Uradna stran prvenstva: http://www.wm-muota2018.ch/en