Spustaši na divjih vodah so na Kolpi nastopili v sprintu.

0
349

V tekmovalno sezono so vstopili tudi tekmovalci v spustu na divjih vodah. Na tradicionalni aprilski tekmi na Kolpi so uvodoma nastopili v sprinterski preizkušnji. Med kajakaši je po pričakovanjih zmagal Nejc Žnidarčič, med kanuisti je bil Simon Hočevar tretji, med mladinci pa je progo najhitreje preveslal Anže Urankar.

Tekmovalni vikend na Kolpi, ki ima trenutno zelo nizek vodostaj, so začeli spustaši, ki so se pomerili v sprintu, v soboto in nedeljo pa se bodo sputašem priključili še slalomisti. Tekma kajakašev v članski konkurenci ni prinesla presenečenj, saj je Primorec Nejc Žnidarčič še enkrat več dokazal, da je najboljši sprinter. Najbližjega zasledovalca Vida Debeljaka iz KKK Tacen je prehitel za nekaj manj kot tri sekunde. Na tretje mesto je priveslal član KKK Ljubljana Maks Frančeškin, četrti pa je bil Rok Markočič. Med kanuisti sta prvi dve mesti pripadli Hrvatoma Igorju Gojiću in Jadranu Zonjiću, tretji pa je bil Simon Hočevar. Najboljši mladinec prve tekme je bil Anže Urankar, ki je ugnal klubskega kolega s KKK Ljubljana Toma Novaka, na tretje mesto se je uvrstil član tacenskega kluba Val Manfreda Vidrih, na četrto pa Jakob Jež iz KK Soške elektrarne.

Po tekmi v sprintu so izvedli še testno tekmo – tekmo v zasledovanju, podobno tistim v biatlonu. Na osnovi rezultatov sprinta so sestavili startno listo za zasledovalno tekmo, zaostanki s tekme pa so bili preračunani v startne intervale. Test tekmovanja je pokazal, da bi bil tovrsten format tekme bolj zanimiv za gledalce.

V soboto bosta na Kolpi potekali tekmi v klasičnem spustu ter slalomu, v nedeljo pa slalomiste čaka še tekma za Pokal Petra Klepca.

REZULTATI, petek, 24. 4. 2015 – sprint:

K1m člani

1. Nejc Žnidarčič KK Soške elektrarne 43.91

2. Vid Debeljak KKK Tacen 46.73

3. Maks Frančeškin KKK Ljubljana 46.86

4. Rok Markočič KK Soške elektrarne 47.08

C1m člani

1. Igor Gojić HRV 54.43

2. Jadran Zonjić HRV 55.06

3. Simon Hočevar KK Simon 55.41

K1m mladinci

1. Anže Urankar KKK Ljubljana 46.76

2. Tim Novak KKK Ljubljana 47.11

3. Val Manfreda Vidrih KKK Tacen 48.36

4. Jakob Jež KK Soške elektrarne 50.41

First race of the season is after me. I had a very nice run and ended up in first position. Very glad with the run and the result. Tomorrow is time for classic race.RESULTS:Nejc Žnidarčič: 43.91Vid Debeljak: 46.73Anže Urankar: 46.76

Posted by Nejc Žnidarčič on 24. april 2015