Spustaši ta konec tedna na svetovnem pokalu v Franciji.

0
643

Slalomisti na divjih vodah so s preizkušnjami v Franciji zaključili prejšnjo nedeljo, ta konec tedna pa se tam nahajajo spustaši na divjih vodah. V Treignacu bo nastopila majhna slovenska ekipa z le tremi člani. V Franciji bosta tekmovala aktualna svetovna in evropska prvaka Simon Oven in Nejc Žnidarčič ter mladinski reprezentant Urban Novak.

Letošnja tekma za svetovni pokal v spustu na divjih vodah je tekmovalke in tekmovalce popeljala v Treignac, ki velja za eno najlepših francoskih vasic, leži pa približno 250 kilometrov severno od Toulousa, skozi njo pa vodi tudi ena izmed romarskih poti do Santiaga de Compostele.

Med predstavniki 17 držav, ki se bodo udeležile tega svetovnega pokala, so tudi trije Slovenci. Ekipa je tokrat manjša zaradi študijskih in službenih obveznosti nekaterih reprezentantov. Bo pa izkušenejšima Nejcu Žnidarčiču in Simonu Ovnu, ki bosta med glavnimi favoriti za najvišja mesta, tokrat družbo delal mladinski reprezentant Urban Novak.

Na reki Vezere bodo spustaši in spustašice na divjih vodah tekmovali to soboto in nedeljo. V soboto se bo preizkušnja klasičnega spusta začela ob 14:30, kajakaši bodo startali ob 15. uri. V nedeljo bo na vrsti še sprint. Prva kvalifikacijska vožnja bo na programu ob 9. uri, druga bo sledila ob 11. uri, finale pa se bo začel ob 17. uri.

 

Več na spletni strani: https://www.canoeicf.com/wildwater-canoeing-world-cup/treignac-vezere-2019