Spustaši ta vikend za mesta v reprezentanci

0
288

Za slovenske kajakaše in kanuiste v spustu na divjih vodah se ta vikend že začenja pomembnejši del tekmovalne sezone, ki so jo z otvoritveno tekmo v Tacnu sicer začeli 27. marca. Na Kolpi se bodo namreč pomerili za mesta v reprezentanci in s tem za možnost nastopa na najpomembnejših spustaških tekmovanjih v letu 2011.


Že danes bodo kajakaši in kanuisti v spustu na divjih vodah na Kolpi tekmovali v sprintu, ki se bo s prvo vožnjo začel ob 16. uri (druga naj bi se pričela ob 17. uri), v soboto ob 10. uri pa jih čaka še preizkušnja v klasičnem spustu. Tekmovalci, ki bodo izpolnili kriterije za uvrstitev v reprezentanco, bodo v tej sezoni slovenske barve zastopali na tekmah svetovnega pokala, na evropskem prvenstvu v Kraljevu ter svetovnem prvenstvu v sprintu na divjih vodah, ki ga bo gostil nemški Augsburg. Poleg izbirnih tekem na Kolpi bo kot kriterij za uvrstitev v ekipo štela tudi otvoritvena tekma sezone, ki je bila na sporedu pred dvema tednoma v Tacnu. Najboljši bodo tako že v nedeljo odpotovali na prvi tekmi svetovnega pokala v španski Sort. V kajakaški konkurenci bo na Kolpi favorit nedvomno Nejc Žnidarčič, ki pa bo imel nekaj konkurence. V kajaku bo namreč nastopil tudi nekdanji kanuist Jošt Zakrajšek. Tekmi na Kolpi bodo za sestavo svoje reprezentance izkoristili tudi Hrvati, tako da se slovenskim tekmovalcem obeta kakovostna primerjava s hrvaškimi tekmeci, predvsem s hrvaškimi kanuisti.


V soboto in nedeljo bodo na Kolpi tekmovali tudi slalomisti, za katere pa tekmi še ne bosta imeli takšne pomembnosti kot za tekmovalce v spustu. Najboljši slovenski kajakaši in kanuisti bodo slaloma izkoristili predvsem za trening in preverjanje trenutne pripravljenosti. Progi zaradi izredno nizkega vodostaja reke Kolpe sicer ne bosta zelo zahtevni. Prvi tek sobotnega slaloma se bo pričel ob 15. uri, drugi pa ob 17. uri.  V nedeljo pa bo prvi start Pokala Petra Klepca ob 11. uri, medtem ko se bo druga vožnja pričela ob 12. 30.