Spustaši uvodni dan EP tekmovali v klasičnem spustu.

0
332

V Avstriji se je danes s tekmo klasičnega spusta začelo evropsko mladinsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Slovenski tekmovalci prvi dan niso bili povsem pri vrhu. Dvojec Javornik – Oštrbenk je bil deveti, Javornik je bil v kanuju 14., Oštrbenk pa kot najboljši slovenski kajakaš 20. Edina slovenska predstavnica Jana Hočevar je bila 23. Na tekmi mlajših članov, ki sicer ni uradni del evropskega prvenstva, pa je do zmage priveslal Simon Oven.

Na Muri so se uvodni dan prvenstva mladi spustaši potegovali za naslove evropskih prvakov v klasičnem spustu. V konkurenci kanuistov je Juš Javornik priveslal do 14. mesta. Prva tri mesta so zasedli češki tekmovalci Michal Šmoldas, Vojtech Skorepa in Jan Klima.

Tudi v konkurenci kajakašic so vse kolajne osvojile češke predstavnice. Zmagala je Martina Satkova, pred Anežko Paloudovo in Barboro Bayerovo. Edina slovenska predstavnica na prvenstvu v Avstriji Jana Hočevar je priveslala na 23. mesto.

Najštevilčnejša slovenska zasedba je bila v konkurenci kajakašev, kjer so tekmovali štirje slovenski reprezentanti. Najvišje je bil Vid Oštrbenk, ki je osvojil 20. mesto, Blaž Anžlovar je bil 22., Matic Firm 24., Matej Jereb pa 26. Zmagal je Francoz Cyprien Leriche, drugi je bil Nemec Nico Paufler, tretji pa Italijan Andrea Bernardi.

Juš Javornik in Vid Oštrbenk sta kasneje združila moči in se na start podala še med dvojci. Zasedla sta deveto mesto. Zmagala sta Čeha Mikulaš in Vojtech Zapletal, druga sta bila Francoza Robin Hurard in Jean Baptiste Roth, tretja pa Italijana Giacomo Bianchetti in Riccardo Fiorese.

Tekmovali so tudi mlajši člani, a njihovi rezultati niso šteli za evropsko prvenstvo. V konkurenci kajakašev do 23 let je zmagal slovenski reprezentant Simon Oven, Anže Urankar je bil šesti, Tim Novak pa enajsti.