Mladinska ekipa kajakašev šesta.

0
518

V Avstriji ta konec tedna poteka mladinsko evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Drugi tekmovalni dan so bile na vrsti ekipne tekme v klasičnem spustu, na startu pa je bila tudi slovenska ekipa. Kajakaši Vid Oštrbenk, Matic Firm in Blaž Anžlovar so bili šesti.

Drugi dan evropskega prvenstva v avstrijskem kraju Murau je prinesel ekipne tekme v klasičnem spustu, kjer pa je slovenske barve zastopala le mlada kajakaška ekipa. Debitanti na kajakaških prvenstvih Vid Oštrbenk, Blaž Anžlovar in Matic Firm so na reki Muri priveslali do šestega mesta. Med kajakaši so slavili Francozi Cyprien Leriche, Benoit Lecoester in Titouan Ropers. Drugo mesto so si priveslali Nemci, tretje pa Italijani.

V preostalih kategorijah Slovenija na startu ni imela svoje ekipe. So se pa v preizkušnji kajakašev do 23 let, ki ni uradna kategorija mladinskega evropskega prvenstva, drugega mesta razveselili Simon Oven, Anže Urankar in Tim Novak, ki so zaostali le za Nemci. Tretje mesto so zasedli Belgijci.

V soboto in nedeljo bodo na evropskem prvenstvu na sporedu še posamične in ekipne preizkušnje v sprintu na divjih vodah.

 

Rezultati: http://kanu-wildwasser.de/images/stories/pdf/ergebnisse2016/classic_team_resultsMurau2016.pdf

 

Foto: Kajak kanu klub Čatež