Vid Oštrbenk priveslal do sprinterskega finala na mladinskem EP v Avstriji.

0
539

V avstrijskem Murau je potekal predzadnji tekmovalni dan evropskega mladinskega prvenstva v spustu na divjih vodah. Mladi spustaši in spustašice so se pomerili v kvalifikacijah sprinta na divjih vodah in se potegovali za mesta v finalu, ki bo na sporedu jutri. Med kajakaši je bil uspešen Vid Oštrbenk, ki si ji finalni nastop priveslal s tretjim časom druge kvalifikacijske vožnje.

Član Kajak kanu kluba Čatež Vid Oštrbenk je uspešno nastopil v sobotnih kvalifikacijah sprinterske tekme evropskega prvenstva v spustu na divjih vodah v Avstriji. Kot edini izmed mladih slovenskih reprezentantov si je priboril mesto v finalu, ki bo na sporedu jutri. Vnovičen nastop med petnajsterico najhitrejših mladih kajakašev Evrope si je zagotovil z drugo kvalifikacijsko vožnjo, v kateri je postavil tretji čas. Povsem enakega kot tudi švicarski predstavnik Linus Bolzern, s katerim sta si delila tretje mesto.

Tudi po prvi vožnji je bil Oštrbenk najvišje uvrščeni slovenski kajakaš, in sicer enajsti. Matej Jereb, Matic Firm in Blaž Anžlovar so obstali v kvalifikacijah. Jereb je v prvo postavil 15. čas, v drugo 12., Firm je bil po prvi vožnji uvrščen na 26. mesto, v drugi na 14., Blaž Anžlovar pa je prvo preizkušnjo končal na 30. mestu, drugo pa na 17. Najhitrejši je bil Francoz Titouan Ropers.

Oštrbenk je veslal tudi v dvojcu skupaj z Jušem Javornikom, kjer sta bila v prvo osma, v drugi vožnji pa zasedla šesto mesto in tako le za eno mesto zgrešila napredovanje v nedeljski finale. Najhitrejša je bila francoska dvojica Spindler – Ravarino.

Juš Javornik je veslal še v konkurenci kanuistov, kjer pa so bili tekmeci premočni, tako da je tudi on obstal v kvalifikacijah. Po prvi vožnji je zasedal 21. mesto, v drugi pa 18. Zmagovalec kvalifikacij je bil Čeh Michal Šmoldas.

Svojo predstavnico smo imeli tudi med kajakašicami. Jana Hočevar je bila po prvi vožnji uvrščena na 17. mesto, v drugi na 16., kar je bilo žal premalo za napredovanje v finale. Za dvojno nemško vodstvo v kvalifikacijah sta poskrbeli Lisa Koestle in Verena Suelzer.

V neuradni konkurenci prvenstva, med kajakaši do 23 let, ki se na Muri ne potegujejo za naslove evropskih prvakov, se je izkazal Anže Urankar, ki je v kvalifikacijah postavil najboljši čas. Na drugo mesto se je uvrstil Belgijec Bram Sikkens, na tretje pa še en Slovenec Simon Oven. V nedeljskem finalu bo veslal tudi Tim Novak, ki je v prvo za eno mesto zgrešil neposredno uvrstitev v finale, v drugi vožnji pa je zmagal.

Tekmovanja v Avstriji se bodo zaključila jutri s posamičnimi finali in ekipnimi tekmami v sprintu na divjih vodah.

Rezultati:

Prva kvalifikacijska vožnja – http://www.timing-mojstrana.com/wp-content/uploads/sprint_ind_results_Qual1.pdf

Druga kvalifikacijska vožnja – http://www.timing-mojstrana.com/wp-content/uploads/sprint_ind_results_Qual2.pdf