Vid Oštrbenk MEP v Avstriji zaključil na 13. mestu.

0
519

V avstrijskem kraju Murau se je danes zaključilo evropsko mladinsko prvenstvo v spustu na divjih vodah ter spustaško tekmovanje za mlajše člane. V kajakaškem finalu EP je mladinec Vid Oštrbenk v sprintu na divjih vodah zasedel 13. mesto, kasneje pa še četrto mesto v ekipni vožnji skupaj z reprezentančnima kolegoma Maticem Firmom in Matejem Jerebom. V konkurenci kajakašev do 23 let je bil Simon Oven drugi, Anže Urankar pa tretji. Kasneje sta skupaj s Timom Novakom zmagala v ekipni tekmi kajakašev v konkurenci mlajših članov.

Vid Oštrbenk, član čateškega kajakaškega kluba, je bil edini slovenski finalist sprinterske preizkušnje mladinskega evropskega prvenstva v Avstriji. Zadnjo posamično preizkušnjo prvenstva je zaključil kot trinajsti mladi kajakaš Evrope. Zmagal je Francoz Cyprien Leriche, ki je tako prišel do drugega naslova evropskega prvaka, saj je bil najboljši tudi v posamični tekmi klasičnega spusta. Tudi drugo mesto je pripadlo Francozu, in sicer Titouanu Ropersu, tretji pa je bil Švicar Linus Bolzern.

V popoldanski ekipni tekmi so bili mladi kajakaši blizu kolajni. Vid Oštrbenk, Matic Firm in Matej Jereb so namreč osvojili četrto mesto, za bronom pa zaostali za pol sekunde. Zmagali so predstavniki Italije Francesco Ciotoli, Andrea Bernardi in Gabriele Esposito, ki so v cilj priveslali vsega stotinko hitreje kot predstavniki Francije. Tretje mesto so osvojili Čehi.

Na Muri so tekmovali tudi predstavniki v konkurenci mlajših članov, a njihovi rezultati niso šteli za razvrstitev evropskega prvenstva. Slovenci so se odrezalo zelo dobro. Simon Oven je v posamični sprinterski preizkušnji osvojil srebrno kolajno, saj ga je prehitel le Nemec Yannick Lemmen, Anže Urankar, sicer najhitrejši kajakaš kvalifikacij, pa je bil tretji. Na petem mestu je tekmo zaključil Tim Novak.

Slovenci so se izkazali tudi v ekipni tekmi, kjer so z visoko prednostjo več kot dveh sekund zmagali. Anžetu Urankarju, Timu Novaku in Simonu Ovnu so se na odru za zmagovalce pridružili predstavniki Belgije in Velike Britanije.

 

Rezultati:

Posamični finale sprinta – http://www.timing-mojstrana.com/wp-content/uploads/sprint_ind_results_Finals.pdf

Ekipne tekme v sprintu – http://www.timing-mojstrana.com/wp-content/uploads/Sprint_team_results.pdf