Srabotnik in Božič najhitrejša v kvalifikacijah tekme v Solkanu.

0
350

Slalomisti in slalomistke na divjih vodah so opravili s kvalifikacijskimi nastopi na tekmi za točke ICF, ki ta konec tedna poteka v Solkanu. V kvalifikacijah sta najhitrejša časa v svojih kategorijah postavila Martin Srabotnik in Luka Božič.

Celjan Martin Srabotnik je kvalifikacije tekme za točke ICF zaključil z najhitrejšim časom. Na drugo mesto je priveslal Poljak Krzysztof Majerczak, na tretje pa Peter Kauzer. Med najboljšo deseterico so kvalifikacijski nastop končali še Tine Kancler kot šesti, Niko Testen kot osmi, deveti Luka Čižman in deseti Vid Kuder Marušič.

V konkurenci kanuistov je bil najuspešnejši Luka Božič, za katerim sta se zvrstila njegova reprezentančna kolega Jure Lenarčič in Benjamin Savšek. Tine Kancler je zasedel peto mesto, Anže Berčič pa je bil osmi.

Med kanuistkami je bila v prvem nastopu najhitrejša Čehinja Gabriela Satkova, na drugo mesto je priveslala Alja Kozorog, na tretje pa Eva Alina Hočevar. Lea Novak je po kvalifikacijskem nastopu osma, Nina Bizjak pa deveta.

Med kajakašicami je izmed Slovenk najboljši nastop uspel Ajdi Novak, ki je bila druga, saj je zaostala le za Italijanko Stefanie Horn. Eva Terčelj je bila tretja, Urša Kragelj pa četrta.

Na Sočo so se podali tudi tekmovalci in tekmovalke v odprti kategoriji. Med kajakaši je zmagal Lan Tominc, pred klubskim kolegom Janom Ločnikarjem in Markom Petkom, med kajakašicami je bila Zala Zanoškar tretja, zaostala je le za Italijanko Agato Spagnol in Rusinjo Evdakijo Podobrajvevo. Med kanuisti je bil Maj Oštrbenk četrti, pred njim pa so se uvrstili Nicola Mengoli, Gleb Kriukov in Gianni Campana.

Rezultati v živo: http://siwihome.azurewebsites.net/canoe123/live?SessionKey=slocanoe.20190330