Andrej Jelenc izvoljen za člana upravnega odbora ECA.

0
297

V Beogradu je potekal kongres evropske kajakaške zveze, kjer so volili predsednika ECA ter tri člane upravnega odbora zveze. Med kandidati za člana upravnega odbora je bil tudi direktor Kajakaške zveze Slovenije Andrej Jelenc, ki je bil v prvem krogu izvoljen z najvišjim številom glasov.

Andrej Jelenc je vlogo člana upravnega odbora opravljal že v preteklem štiriletnem obdobju, delegati na kongresu pa so mu namenili 31 izmed 33 mogočih glasov. Poleg Jelenca sta bili v upravni odbor izvoljeni tudi kandidatka srbske kajakaške zveze Jovana Stanojević, ki je prejela 23 glasov, in Nemka Manuela Gawehn, ki je prejela 19 glasov.

Prvič v 25-letni zgodovini evropske kajakaške zveze je bil za mesto predsednika zveze le en kandidat, in sicer Albert Woods, ki je na čelu te športne organizacije vse od ustanovitve celinske zveze leta 1993.

Za mesto podpredsednika sta se potegovala dosedanji podpredsednik Čeh Jaroslav Pollert in Norvežan Geir Kvillum. Več glasov je prejel češki kandidat, ki bo mesto podpredsednika ECA opravljal še naslednja štiri leta. Funkcijo finančnega nadzornika bo opravljala Bolgarka Evelina Petrova.

Upravni odbor evropske kajakaške zveze sedaj tako sestavljajo predsednik Britanec Albert Woods, generalni sekretar s Hrvaške Branko Lovrić, podpredsednika Slovak Miroslav Haviar in Čeh Jaroslav Pollert ter člani odbora Nizozemka Elly Mueller, Nemka Manuela Gawehn, Srbkinja Jovana Stanojevič, Madžar Peter Karai in Andrej Jelenc.

Na predlog britanske kajakaške zveze so delegati s potrebno dvotretjinsko večino potrdili predlog, da se število zaporednih mandatov članov upravnega odbora omeji na tri mandate.

Foto: Nebojša Radović