Kragljeva in Kauzer slavila v Solkanu.

0
445

V Solkanu se je s polfinalnimi in finalnimi nastopi zaključila močna mednarodna tekma v slalomu na divjih vodah za točke ICF. V štirih kategorijah so slovenski predstavniki dosegli pet uvrstitev med najboljšo trojico. Zmagala sta Urša Kragelj in Peter Kauzer.

Kajakašica solkanskega kluba Urša Kragelj je na tekmi za točke ICF zmagala s prednostjo 34 stotink sekunde pred Italijanko Stefanie Horn. Še hitreje kot Kragljeva je veslala Eva Terčelj, a zaradi dotika in posledičnih dveh kazenskih sekund preizkušnjo končala na tretjem mestu.

Do zmage je zanesljivo priveslal tudi Peter Kauzer. Hrastničan je imel v cilju kar precejšnjo prednost pred drugouvrščenim Nemcem Stefanom Hengstom, ki je zaostal za 1,40 sekunde. Na tretje mesto je priveslal Niko Testen, med najboljšo deseterico pa so se uvrstili še Tine Kancler, ki je bil četrti, sedmouvrščeni Žan Jakše in kot osmi Vid Kuder Marušič.

Na zmagovalne stopničke se je uvrstila tudi kanuistka Eva Alina Hočevar, ki je bila tretja. Med kanuistkami je zmagala Italijanka Marta Bertoncelli, pred Čehinjo Gabrielo Satkovo. V finalu je Lea Novak tekmo končala na četrtem mestu, Alja Kozorog je bila šesta, Nina Bizjak pa osma.

V zadnjih letih so v Solkanu slovenski kanuisti praviloma kot za šalo osvajali kolajne, tako da je bil tokratni pogled na rezultate kar nekoliko presenetljiv. Najboljšo slovensko uvrstitev v tej kategoriji je namreč dosegel Benjamin Savšek, ki je bil četrti. Mesto za njim se je uvrstil Jure Lenarčič, Luka Božič pa je bil šesti. Zmagal je Čeh Vaclav Chaloupka, pred Italijanom Paolom Cecconom in rojakom Matyasom Lhoto.

Na Soči so organizirali tudi odprto tekmovanje, za vse tiste, ki zaradi omejitev niso mogli nastopiti na tekmi za točke ICF. Med kajakaši je bil najboljši Lan Tominc, na drugo mesto je priveslal Lenart Burgar, na tretje pa Vid Oštrbenk. V kanuju je bil Martin Gale tretji, pred njim sta se uvrstila Italijana Gianni Campana in Nicola Mengoli, Maj Oštrbenk pa je bil četrti. Med kajakašicami je bila Sara Belingar peta, Helena Domajnko pa sedma. Zmagala je Italijanka Elena Borghi.

 

Rezultati: http://siwihome.azurewebsites.net/canoe123/live?SessionKey=slocanoe.20190330